Actueel, Nieuws

Skûtsjesilen op ‘t IJ tijdens Sail Amsterdam

10:49

Een vloot van acht tot tien skûtsjes komt deze zomer naar Amsterdam om te zeilen voor de SAIL Bokaal. Volgens initiatiefnemers Rosalie Brundel-Fakkeldij en Floriaan Zwart mag dit Friese nautische erfgoed niet ontbreken tijdens SAIL Amsterdam. Zelf gevormde teams kunnen zich aanmelden om met een van de skûtsjes mee te zeilen. De wedstrijden zijn op 20, 21 en 22 augustus.

Skûtsje Elisabeth op de AmstelRosalie Brundel-Fakkeldij en Floriaan Zwart zijn met de organisatie van SAIL overeengekomen om drie dagen wedstrijden te zeilen op het IJ. In samenwerking met de Stichting SAIL hebben zij een programma opgesteld waarbij de gasten kunnen ervaren om op een skûtsje te zeilen. Zowel Rosalie als Floriaan zijn actief in Friesland op het gebied van skûtsje evenementen. Het duo legde een vrijwel compleet voorstel neer bij Stichting SAIL en hebben daarmee de gehele nautische organisatie van deze skûtsje experience op zich genomen.

De skûtsjes zeilen met vier eigen bemanningsleden en negen gasten voor de bokaal. Na een korte training en een palaver starten de skûtsjes op het IJ. Met het nauwe vaarwater en de winddraairingen tussen de gebouwen is het een spectaculair schouwspel. Via de Facebookpagina van SAIL kunnen geïnteresseerden zich als team aanmelden. Vrijdag 10 juli worden de eerste rondewinnaars bekend gemaakt.

In 2010 was het skûtsjesilen tijdens SAIL niet voor iedereen een succes

https://youtu.be/bzr_wRX1UFg

 

 

 

Tags: , Last modified: 10 juli 2015
Sluiten