Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Sportdocumentaire over Delta Lloyd Kernploeg

10:33

Vanaf zaterdag 10 maart is bij RTL 7 de vijfdelige sportdocumentaire ‘Medalrace’ te zien waarin de topzeilers van de ‘Delta Lloyd Kernploeg’ voorbereidingen treffen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Vanaf zaterdag 10 maart is bij RTL 7 de vijfdelige sportdocumentaire ‘Medalrace’ te zien waarin de topzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg voorbereidingen treffen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Naast de sportieve uitdagingen die de zeilers ondergaan, gunt de documentaire ook een blik op de persoonlijke ontwikkelingen onder druk van Olympische ambitie.

De Delta Lloyd Kernploeg bestaat uit de beste zeilers van het Nederlandse Watersportverbond. Tien coaches begeleiden de twintig Olympische en Paralympische zeilers samen met een medische staf. Deze Nederlandse zeilers komen zeer waarschijnlijk uit in zeven van de in totaal tien Olympische klassen en in twee van de drie paralympische klassen. Favorieten zijn onder meer Marit Bouwmeester (wereldkampioen Laser radial-klasse 2011), Dorian van Rijsselberghe (wereldkampioen RS:X 2011) en Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (wereldkampioen 2009 en 2010 470-klasse).

Medalrace de ultieme test
Ter voorbereiding op de Olympische Spelen brengt de hele ploeg veel tijd door onder meer in Perth en op de Olympische locatie in Weymouth aan de Zuid-Engelse kust, waar de Kernploeg in een gezamenlijk trainingsonderkomen verblijft. Daar bepaalt iedere ploeg zijn eigen koers, maar trekken de ploegen ook gezamenlijk op. En daar blijkt op de finaledag – tijdens de medalrace – of de inspanningen hebben geloond.

Twee series van vijf afleveringen
Na de initiële vijf afleveringen in het voorjaar volgen vijf nieuwe afleveringen op RTL 7 vanaf zaterdag 23 juni. Hierin wordt de ontwikkeling in de laatste maanden voor de Olympische voorbereiding meegenomen. De door Infostrada Sports Group geproduceerde documentaire is geregisseerd door Raymond Bouman, tweevoudig Academy award winnaar, voor de tv sportdocumentaire ‘In De Ban Van De Sport in 2001 en ‘In De Ban Van De Sport 2002’.

Reguliere uitzending op RTL 7
Vanaf zaterdag 10 maart wekelijks tot en met 1 april 2012
en vanaf zaterdag 23 juni tot en met 21 juli 2012
Uitzendtijd regulier van circa 17.30 tot 18.00 uur

Herhaling op RTL 4
Vanaf zondag 11 maart tot en met 2 april 2012
van 24 juni tot en met 22 juli 2012
Uitzendtijd herhaling van circa 15.00 tot 15.30 uur

Verder zullen er doordeweeks ook 12 minuten-versies op RTL-Z meedraaien.

Website: www.rtl7.nl/sport/medalrace

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: , Last modified: 24 februari 2012
Sluiten