Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Mulder en De Koning pakken brons in Hyères

10:02

Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyères scoorden Mandy Mulder en Coen de Koning een vierde plaats in de medalrace en daarmee verzekeren ze zich van de bronzen medaille. De overige Nederlandse zeilers grepen naast het eremetaal. De dag begon met noordelijke wind, felle buien en stevige windvlagen. Dat werd gevolgd door een lange windstilte. Na de windstilte kwam er een beetje wind terug uit het zuiden. Een verraderlijke dag, moeilijk om te zeilen.

Mulder en De Koning brons

Mandy Mulder en Coen de Koning kwamen vlak voor de deadline van vier uur in de middag nog in actie in de Nacra-medalrace. Met heel weinig wind dreven de normaal zo supersnelle catamarans rond de boeien. Mulder en de Koning wisten met de vierde plaats het brons te veroveren.

Mandy Mulder: “Het was een hele moeilijke medalrace, met veel windverschillen. De vierde plaats in de medalrace brengt ons naar het brons in het klassement. Daar zijn we heel erg blij mee want we stonden vanochtend op als vierde. Dus dat is een goed gevoel.”

Bekkering en Duetz grijpen net naast medailles

Kersverse Rio-gangers Annemiek Bekkering en Annette Duetz scoorden een vijfde plaats in de afsluitende medalrace. Dat was twee punten te veel voor een bronzen medaille. Ze moeten zich tevredenstellen met een vierde plaats. Maar tevreden zijn ze, want het duo heeft in Hyères, op de voorlaatste dag, al de hoofdprijs gepakt door hun ticket naar Rio veilig te stellen.

Annemiek Bekkering: “Het was een moeilijke medalrace. We lagen heel dichtbij de kant en de wind was erg shifty. We zijn uiteindelijk vierde overall geworden in het klassement. Het is wel een beetje balen maar we zijn gewoon heel blij met de week. Dat het gelukt is om naar Rio te gaan. We gaan met een heel tevreden gevoel naar huis.”

Zegers en Van Veen pakken vijfde plaats

De vrouwen 470 waren op 1 mei als eerste aan de beurt in de medalrace. Met een steeds verder toenemende wind konden Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen hun positie in het klassement niet verbeteren. Ze bleven op een vijfde plaats in het eindklassement steken.

Laser-zeilers eindigen achter elkaar

Nicholas Heiner en Rutger van Schaardenburg zeilden hun medalrace in slagregens met behoorlijke windvlagen. Heiner koos voor de verkeerde kant van het eerste kruisrak en maakte dat niet meer goed. Van Schaardenburg scoorde een achtste plaats in de medalrace. In het eindklassement eindigt Heiner op de achtste plaats en Rutger van Schaardenburg wordt negende.

Lilian de Geus 

Het weer zat tegen en met onweer, storm, buien en windstilte lag het varen van de medalrace niet meer in de lijn der verwachtingen. Officieel kon nog tot 16.30 uur gestart worden, en om 16.15 uur werd alsnog besloten het water op te gaan. Surfster Lilian de Geus voer in deze grillige weersomstandigheden naar een tiende plek in de medalrace, wat resulteert in een zevende plaats overall.

Bekijk hier alle uitslagen

 

Tags: , Last modified: 2 mei 2016
Sluiten