Internationale wedstrijden, Nieuws

Mark Slats als eerste in Les Sables-d’Olonne

18:05

Het telt niet mee, maar daarom is het niet minder leuk: Mark Slats kwam vanmiddag als eerste van de 19 deelnemers aan de Golden Globe Race aan in Les Sables-d’Olonne in Frankrijk. Op 1 juli start vanaf het Franse kustplaatsje de race, 50 jaar nadat deze voor het eerst werd gehouden.

SITRaN Charity Race

Slats en zijn winnende bemanningsleden

De overbrengtocht van Engeland naar Frankrijk droeg de naam SITRaN Charity Race. De race kan vergeleken worden met Leg 0 in de Volvo Ocean Race. Anders dan in de Golden Globe Race, mochten de solozeilers bemanning meenemen op weg naar Frankrijk.

Interview na de finish

Slats op het podium in Frankrijk naast organisator McIntyre

Rustler 36

Aan de Golden Globe Race doen 7 Rustler 36 mee. De boot Ohpen Maverick van Mark Slats is er ook een. De vloot verspreide zich aardig, maar opvallend was dat de Rustler-concurenten van Slats, Jean-Luc van den Heede (2), Philippe Peche (6) en Susie Goodall (4),  dicht bij hem in de buurt zaten. Volgens Dick Koopmans jr. was de Rustler 36 de snelste optie voor de race. Met de nieuwe tuigage en zeilgarderobe heeft Slats wellicht de winnende formule gevonden.

Mark Slats en sir Robin Knox-Johnston
Foto via facebook.com/markslatsadventure/

Startschot vanaf Suhaili

Vanaf Suhaili, de boot van sir Robin Knox-Johnston, waarmee hij als eerste non-stop de wereld rondzeilde, kwam het startschot. De organisator van de race, Don McIntyre, streamde de start live op Facebook:

Tags: Last modified: 19 maart 2021
Sluiten