Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Lobke Berkhout in NOC*NSF Atletencommissie

18:33

Het bestuur van NOC*NSF heeft de keuze van de topsporters om zeilster Lobke Berkhout en waterpoloster Mieke Cabout op te nemen als lid van de atletencommissie, formeel bekrachtigd.Het bestuur van NOC*NSF heeft de keuze van de topsporters om zeilster Lobke Berkhout en waterpoloster Mieke Cabout op te nemen als lid van de atletencommissie, formeel bekrachtigd.

Door het vertrek van handbalster Jokelyn Tienstra en vanwege de gewenste uitbreiding van de commissie waren er twee vacatures in de Atletencommissie. Afgelopen tijd hebben alle sporters met een A- of B-status hun stem uit kunnen brengen.

Vijfvoudig wereldkampioen zeilen en tweevoudig olympisch medaille winnares Lobke Berkhout is blij met haar uitverkiezing en erg gemotiveerd om in de Atletencommissie aan de slag te gaan: “Na twaalf jaar fulltime topsport is het tijd voor andere zaken. Maar ik blijf een sporter in hart en nieren en daarom wil ik dichtbij de topsport blijven. Ik wil graag mijn kennis en ervaring overdragen en gebruiken om de topsport in Nederland naar een nog hoger plan te trekken. Luisteren naar wat er speelt onder de atleten is ontzettend belangrijk. Het is nodig om de randvoorwaarden rond de sport op zo’n hoog niveau te krijgen, dat de sporter alleen nog maar hoeft te doen waar hij goed in is: topprestaties leveren. Ik neem graag plaats in de Atletencommissie om deze randvoorwaarden op dit niveau te krijgen.”

Foto Eric van Staten

 

Tags: Last modified: 22 december 2012
Sluiten