Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Exclusieve foto’s: Laura Dekker (16) is rond

23:25

Laura Dekker heeft zaterdag haar wereldreis voltooid. In de loop van de middag voer ze met haar zeiljacht ‘Guppy’ de Simpson Bay op Sint Maarten binnen. Iets meer dan een jaar geleden startte ze vanaf het eiland haar reis. De 16-jarige is de jongste zeilster ter wereld die solo de wereld is rondgevaren.Laura Dekker heeft zaterdag haar wereldreis voltooid. In de loop van de middag voer ze met haar zeiljacht ‘Guppy’ de Simpson Bay op Sint Maarten binnen. Iets meer dan een jaar geleden startte ze vanaf het eiland haar reis. De 16-jarige is de jongste zeilster ter wereld die solo de wereld is rondgevaren.

Foto’s Exclusief Eric van Staten / Zeilen / www.zeilen.nl

Laura Dekker
Laura DekkerLaura Dekker heeft haar doel bereikt. Als klein meisje droomde ze er al van om alleen de wereld rond te zeilen. Dat is gelukt. Een prachtige prestatie die alleen maar respect afdwingt.
De laatste mijlen van haar wereldreis werd ze ondermeer begeleid door haar ouders, zusje en opa en oma die haar met een volgboot tegemoet waren gevaren. Op zee vond een emotionele hereniging plaats.

Nadat ze haar zeiljacht aan de steiger van de Sint Maarten Yachtclub had afgemeerd, viel ze in de armen van ouders en zusje die zichtbaar ontroerd waren. Zelf was Laura redelijk laconiek. “Ik sta nog een beetje te wiebelen op mijn benen en kan het nog niet zo goed bevatten.’’

Een dertigtal journalisten en fotografen waren op de ontvangst afgekomen. Geduldig poseerde de solozeilster voor de plaatjesschieters. Nadat de minister van onderwijs van Sint Maarten haar officieel welkom had geheten en zij van de douane een stempel in haar Nieuw-Zeelandse paspoort had gekregen, was er eindelijk tijd voor een samenzijn met haar familie. En voor patat. “Daar heb ik tijdens mijn oversteek van Kaapstad naar Sint Maarten ontzettend naar uitgekeken.”

Laura liet nog een beetje in het midden wat ze de komende tijd gaat doen. Eerder gaf ze aan naar Nieuw-Zeeland te willen. Behoefte om zich in weer in Nederland te vestigen, heeft ze vooralsnog niet. Dat heeft alles te maken met de problemen met Jeugdzorg.

Vlak voor aankomst schreef Laura op haar blog dat de rechtszaken, etc. haar traumatische ervaringen en nachtmerries hebben bezorgd die haar de hele reis hebben achtervolgd.

Later op www.zeilen.nl een videoregistratie van de aankomst van Laura op Sint Maarten en een interview met de zeilster.

Tekst en fotografie Eric van Staten

Praat mee, in het forumhttp://zeilen.nl/watersportforum/steigerpraat/zeilmeisje

Tags: Last modified: 22 januari 2012
Sluiten