Actueel, Nieuws

Kleine driehoek Noordzee

10:30

Foto bij Persbericht Kleine Driehoek Noordzee TochtDe tweejaarlijkse Kleine Driehoek Noordzee Tocht wordt dit jaar tussen 17 en 26 juni voor de tweede keer gevaren. De prestatietocht wordt georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK), maar staat ook open voor niet-leden. De tocht gaat richting Hull en Hartlepool in Engeland. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor een informatiemiddag op zaterdag 13 februari in Lelystad.

500 mijl

Voor deelname aan de Kleine Driehoek Noordzee hoeft je boot niet gemeten te zijn. Deelnemers vertrekken op eigen gelegenheid vanuit hun thuishaven naar Hull, waar door de organisatie een walprogrogramma met cultureel karakter is samengesteld. Vanuit Hull start vervolgens de wedstrijd naar Hartlepool. De route van Nederland naar beide Engelse steden en terug beslaat ongeveer 500 mijl.

De Kleine Driehoek Noordzee geldt als opstapje naar de Driehoek Noordzee Challenge. Bij de grote Driehoek Noordzee zeilen de deelnemers vanuit Den Helder via de Shetland Islands of de Orkney Islands naar Noorwegen, om daarna weer terug te keren naar Nederland. De Driehoek Noordzee Challenge wordt eveneens om het jaar verzeild. Vorig jaar werd de twintigste editie gevaren.

Informatiemiddag

Via de website van de NVvK (www.kustzeilers.nl) kun je je inschrijven voor de informatiemiddag op zaterdag 13 februari in restaurant ‘Aan ut Water’ in Lelystad. Aanvang 14.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Tags: Last modified: 19 januari 2016
Sluiten