Actueel, Nieuws

Polen boven Nederland verkozen voor Jeugd WK

11:58

Het Youth Sailing World Championship komt in 2019 niet naar Nederland. World Sailing maakte bekend dat Polen het evenement mag organiseren. Naast Nederland en Polen was ook China in de race om het evenement te organiseren.

Het is een teleurstelling voor het Watersportverbond, dat zich samen met Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en TIG Sports heeft ingezet om het evenement naar Nederland te krijgen. Met het evenement wilden de partijen het jeugdzeilen in Nederland stimuleren.

Odile van Aanholt en Ismene UsmanMaurice Leeser, directeur Watersportverbond:  “We gingen voor goud en hebben met elkaar een heel goed bid ingediend. Heel jammer dat wij het niet toegewezen kregen. Dit evenement paste heel goed in onze gezamenlijke doelstelling om het jeugdzeilen sterk op de kaart te zetten en samen met de provincie Flevoland en gemeente Lelystad een goed evenement te organiseren, waar veel jeugd bij betrokken zou worden. Maar we wisten dat we met Polen een geduchte tegenstander hadden. We wensen World Sailing en Polen veel succes met de voorbereiding.”

Het Youth Sailing World Championship is een jaarlijks evenement waar de beste jeugdzeilers ter wereld in 9 verschillende klassen strijden om de wereldtitel. In 2019 dus in het Poolse Gdynia.

Tags: , Last modified: 7 maart 2016
Sluiten