Nieuws

Hattrick voor Team Just4Fun

Afgelopen weeekend werd het Open Nederlands Kampioenschap J24 bij de Roompot Marina op de Oosterschelde verzeild. Het Team Just4Fun, bestaande uit Albert Kooijman, Fred Bulk, Robbert Baggers, Mark Brouwer en Boris Bulk, werden voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen.

12:41

(Foto: Annemiek van Kinderen)
Afgelopen weeekend werd Open Nederlands Kampioenschap J24 bij de Roompot Marina op de Oosterschelde verzeild. Het Team Just4Fun, bestaande uit Albert Kooijman, Fred Bulk, Robbert Baggers, Mark Brouwer en Boris Bulk, werden voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen.

Door de wisselende omstandigheden en de stroming op de Oosterschelde was het tot de laatste wedstrijd spannend. Dit kwam vooral door een te vroege start van Team Just4Fun in de eerste race op zondag, waardoor de ploeg zich geen fouten meer kon permitteren.

Uiteindelijk wonnen Kooijman c.s. wel, na zeven races, met een punt voorsprong op Team KASbank van Max Houtzager. Derde werd de ploeg van Ivo Kok en J-24 klassevoorzitter Remco van den Berg.

Het Team Just4Fun sluit een succesvol seizoen af. Ga maar na: zilver op het EK J24 in Italië in mei, de 4de plaats op het WK in Medemblik en nu dus het Nederlandse titel.

“Een bevestiging van onze kwaliteit,” zegt Albert Kooijman zonder schroom, “We zijn de afgelopen jaren heel goed op elkaar ingespeeld waardoor tactiek en uitvoering feilloos verloopt. Ons materiaal is prima in orde en we zeilen met de J24 onder alle omstandigheden toch consequent in de top.”

In principe is zijn drie jaar durende J24 campagne hiermee afgesloten. Kooijman: “We sluiten niets uit voor de toekomst, maar het is wel tijd om naast de J24 nieuwe uitdagingen aan te gaan.” Zo stappen Kooijman en Leif Tom Loose, voorheen stuurman van J24 Team Rotoman, in de Star. De aftrap voor deze nieuwe campagne is op 9, 10 en 11 oktober aanstaande in Medemblik tijdens het NK olympische klassen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten