Actueel, Nieuws, Video

Franse solozeiler met moeite gered

16:38

Op de terugweg van de Transat Jaques Vabre is de Franse solozeiler Paul Meilhat geëvacueerd. Meilhat raakte ten zuiden van de Azoren gewond aan zijn ribben en bekken. Een redding met een rubberboot mislukte doordat deze omsloeg. De operatie is uiteindelijk voltooid met een helikopter.

sma-transat-jacques-vabreDe terugweg van de Transat Jaques Vabre is voor de liefhebbers ook als wedstrijd te varen: de wedstrijd Saint-Barth/Port-La-Forêt. Meilhat zeilde al drie dagen zonder elektronica als tweede in een verspreide vloot. Met zo’n 50 knopen wind en golven rond de acht meter dreigde de mast overboord te gaan. Toen de solozeiler zijn verstaging wilde repareren, kreeg een golf de boot te pakken en sloeg de hij plat. Heilmat werd opgevangen door een stag en raakte hierbij gewond aan zijn ribben en bekken.

Na overleg met het walteam en de arts, die hem adviseerden morfine te nemen, zou de solozeiler beschutting zoeken onder het eiland São Miguel. Daar zou een schip van de Portugese marine hem aan boord kunnen nemen. De heftige weersomstandigheden maakten het echter onmogelijk voor de solozeiler om het eiland te bereiken. De volgende dag is door twee reddingswerkers gepoogd om Meilhat met een rubberboot in veiligheid te brengen. De motorboot sloeg om en Meilhat belandde met de redders in zee. Een Portugese helikopter heeft de drie uiteindelijk uit het water gehaald.

Meilhat: “Het is indrukwekkend om te zien hoe anderen hun leven riskeren om jou te redden. Dat heeft me wel aan het denken gezet…”


Bron: Nauticlink

 

Tags: , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten