Nieuws, Zeilen TV

Van Rijsselberghe stijgt in WK-klassement + video

22:17

Dorian van Rijsselberghe staat na vier races op een gedeeld vierde plaats tijdens Wereldkampioenschappen windsurfen in de Olympische RS:X klasse in Cadiz. De surfer van de Delta Lloyd Kernploeg neemt het op tegen 119 andere deelnemers.Dorian van Rijsselberghe staat na vier races op een gedeeld vierde plaats tijdens Wereldkampioenschappen windsurfen in de Olympische RS:X klasse in Cadiz. De surfer van de Delta Lloyd Kernploeg neemt het op tegen 119 andere deelnemers.

(foto Justin Nan)Vandaag 24 maart was officieel een rustdag, maar omdat de windsurfers gisteren aan de wal werden gehouden door een stormachtige windkracht acht, kwamen de topsurfers vandaag toch in actie. Het reglement liet slechts een enkele race toe. Dorian van Rijsselberghe werd tweede in deze race vier.

In de top van het klassement is het enorm spannend. De nummers een tot en met vijf liggen slechts drie punten van elkaar. Aan de leiding gaat Nimrod Mashiah (ISR). Op de tweede plaats ligt nu Van Rijsselberghe zijn Engelse rivaal Nick Dempsey en derde is Julien Bontemps (FRA). De Texelaar heeft hetzelfde aantal punten als nummers twee en drie.Dorian van Rijsselberghe gaf een korte toelichting. “Ik had echt een super beroerde start. Ik lag in de derde lijn. Niet ver voor de start zag ik ineens in m’n ooghoek dat ik onder Nick Dempsey lag. Dat zag hij ook… en daarna had hij me in de tang. Maar ik ben heel tevreden dat ik nog zo goed ben teruggekomen. De omstandigheden waren heel wisselend. Gisteren stormde het. Vandaag stond er bij de start 25 knopen wind en in het laatste rak nog zo een acht knopen. Grote verschillen.”

>> Evenement en uitslagen klik hier

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: Last modified: 25 maart 2012
Sluiten