Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand november

De populairste berichten op Zeilen.nl

10:14

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand november op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Tank vol of leeg: de cijfers
22-11-2021

Laat je je tank vol of leeg in de winter? Naar aanleiding dit artikel over de brandstoftank hield Zeilen-lezer Jeroen Kleen een enquête. Dit zijn de resultaten.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Sanne van Giel

2. Hoe werkt een windvaan?
18-11-2021

Wie bij een oversteek lange stukken rechtdoor moet varen, is blij met een stuurautomaat, zeker tijdens eenzaam wachtlopen. Het nadeel van stuurautomaten is het hoge stroomverbruik. Wanneer zonnepanelen niet genoeg opwekken om dat te compenseren, moet de motor bijdraaien. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. De windvaan is een geniale oplossing: hij houdt de koers vast, zónder elektriciteit.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Olav Cox

3. Hoe repareer je een lekkend raam?
11-11-2021

Kleine moeite, groot plezier. Veel klussen aan boord zijn niet ingewikkeld, als je maar de juiste materialen, gereedschappen of aanpak hebt. Jachtexpert Olav Cox toont hoe je een lekkage aan de ramen repareert.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Pixabay

4. Zo draait de buitenboordmotor nog lang en gelukkig
29-10-2021

Of hij nu achter een bijboot hangt, een open polyester zeilboot, of een klein kajuitjacht; als straks het zeilseizoen weer begint wil je op het juiste moment dat snorrende, soms irritante geluid horen, liefst na één trek aan het startkoord. De buitenboordmotor, ook wel liefkozend de mixer, eierklutser of slagroomklopper genoemd, kan het lang uithouden zonder aandacht, maar met de juiste zorg heeft hij bij wijze van spreken het eeuwige leven.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Legendarische botenbouwer Christoph Rassy overleden
10-11-2021

Christoph Rassy werd in 1934 geboren in Beieren, Duitsland. In zijn jeugd was hij al bezig met het bouwen van boten, maar al snel wilde hij grotere boten bouwen en bevaren. Om die reden vertrok Rassy in 1960 met lege handen naar Zweden. Daar bouwde hij binnen een paar jaar zijn eigen bedrijf op en kocht de oude werkplaats van Harry Hallberg.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Mobieletankcleaning.nl

Tags: Last modified: 1 december 2021
Sluiten