Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand maart

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

biocidevrije fouling release van AkzoNobel

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand maart op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Ontdek een nieuw alternatief voor antifouling
16-03-2023

Bij een boot hoort onderhoud en een belangrijk onderdeel daarvan is zorg voor je onderwaterschip. Want ook al zie je dat deel van je boot – als het goed is – bijna niet, de juiste zorg daarvoor kan een wezenlijk verschil maken in de (zeil)prestaties. Zoveel minder aangroei als dat er aan het onderwaterschip zit, zoveel gladder het oppervlak blijft en zoveel meer snelheid je kunt maken of brandstof kunt besparen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Mark van den Driest

2. Hoelang gaat een polyester jacht mee?
04-03-2023

Toen de polyester jachtbouw in de mode raakte, leek polyester een wonder­ materiaal: sterk, goedkoop en immuun voor veroudering. Inmiddels zijn we ruim een halve eeuw verder en weten we dat ook polyester boten niet voor de eeuwigheid zijn. Wanneer is een polyester jacht ‘op’? We vragen het vier experts en zij geven antwoord in Zeilen editie 03/2023.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

3. Daar lig je dan, voor een gestremde brug
17-03-2023

Waarschijnlijk ben je op dit moment nog druk bezig om de boot klaar te maken voor komend seizoen, maar de vaarkriebels komen al! Vermoedelijk ben je dus ook al aan het bedenken waar je binnenkort allemaal naar toe wilt varen. Je laten leiden door hoe de wind waait is natuurlijk ook een optie, maar we raden je dan toch aan om ook voor vertrek even te checken of er geen stremmingen zijn van bruggen of sluizen die je onderweg tegenkomt.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Noorderlicht

4. Tallship Noorderlicht strandt in Noorwegen
23-03-2023

Het tallship Noorderlicht is op 23 maart rond 02:30 vastgelopen in Noorwegen. Aan boord waren 26 mensen, waarvan 14 tieners. Er zijn geen gewonden gevallen. Iedereen is veilig van boord gegaan, op de kapitein en de machinist na. Zij bleven aan boord.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Ronan Gladu / Biotherm

5. Liveblog The Ocean Race
01-03-2023 / 31-03-2023

De 14e editie van The Ocean Race is in volle gang. De IMOCA’s zijn bezig met de derde etappe, vanaf Zuid-Afrika naar Brazilië. Volg alle actie en de laatste ontwikkelingen in dit liveblog over The Ocean Race!
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Klik hier om de 5 best gelezen artikelen van de maand februari

 

Last modified: 1 mei 2023
Sluiten