Zeemanschap

Daar lig je dan, voor een gestremde brug

Slimme tip om dit te voorkomen

11:11

Waarschijnlijk ben je op dit moment nog druk bezig om de boot klaar te maken voor komend seizoen, maar de vaarkriebels komen al! Vermoedelijk ben je dus ook al aan het bedenken waar je binnenkort allemaal naar toe wilt varen. Je laten leiden door hoe de wind waait is natuurlijk ook een optie, maar we raden je dan toch aan om ook voor vertrek even te checken of er geen stremmingen zijn van bruggen of sluizen die je onderweg tegenkomt.

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je bent lekker onderweg van A naar B en in ene blijkt die ene brug of sluis buiten gebruik te zijn. Er kan natuurlijk plotseling iets aan de hand zijn, maar vaak zijn (onderhouds)werkzaamheden al langer van tevoren bekend. Om onderweg niet voor verrassingen te komen te staan, is het een goede idee om voor vertrek je reis te plannen via de website vaarweginformatie.nl. Hier tref je actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg. Bijvoorbeeld over wijzigingen in bedieningstijden van bruggen en sluizen, stremmingen, werkzaamheden en wijzigingen van betonningen en reglementen. De informatie bestrijkt nagenoeg alle Nederlandse vaarwegen.

© vaarweginformatie.nl

Gratis abonnement

Wat je kunt doen, is je gratis abonneren op berichten. Je geeft zelf aan welke informatie je wanneer, hoe vaak en op welke manier wilt ontvangen. Bijvoorbeeld elk uur of één keer per dag informatie over het IJsselmeergebied of de Waal via de mail. Je kunt zo je eigen gratis abonnement samenstellen met informatie die voor jou interessant is. Gemak dient de mens!
Naast vaarweginformatie.nl zijn de scheepvaartberichten ook een belangrijke bron van informatie, die altijd de meest actuele stand van zaken geven.

En: weet jij al waar je dit jaar allemaal naar toe gaat zeilen?

Lees ook: 3 weetjes over boeien

Omslagfoto: © S.J. de Waard/CC BY-SA 3.0

 

Tags: Last modified: 17 maart 2023
Sluiten