Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand maart

De populairste berichten op Zeilen.nl

12:34

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand maart op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Jacht ervaren winterzeilers zinkt bij Terschelling
22-03-2022

Vier Duitse zeilers zijn gered op de vroege zondagochtend van 20 maart. De KNRM van Vlieland en Terschelling werden samen met de kustwachthelikopter om 05.16 uur gealarmeerd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

windmolen
© Eric van den Bandt

2. Nog meer windmolens op zee; vangrails om het veilig te houden
23-03-2022

Voor 2030 wil het kabinet het aantal windmolens op de Noordzee verdubbelen. Hierdoor zal windenergie op zee Nederlands grootste bron van elektriciteit worden, aldus minister voor klimaat Rob Jetten. Hoe kun je veilig blijven varen als de zee verder wordt volgebouwd?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Laurens Morel , Brend Schuil

3. Interview Jelmer van Beek: van Optimist tot winnaar Ocean Race?
24-03-2022

Zeilen spreekt Jelmer van Beek op de St. Maarten Heineken Regatta 2022. Hij is 27 jaar, zeilt op het hoogste niveau en is schipper op de VO65 van Team Dutch Sail – Janssen de Jong. Wij mochten een dagje mee aan boord van de VO65. Tussen de gijpen door stelden we hem de volgende vragen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Roos Bähr

4. Havenmeester Jeroen: ‘Onze hoogwerker maakt veel zeilers blij’
18-03-2022

Jeroen Koopmans is sinds 2018 de hoofdhavenmeester van Grashaven Hoorn. Destijds kwam dit werk op zijn pad en over het aanbod hoefde hij niet lang na te denken. Hij voelt zich hier als een vis in het water.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Van De Waard-tent naar kuiptent
23-03-2022

Onder de rook van Rotterdam, in Hoogvliet, bouwen twintigers Doris van den Heuvel en Piek Küppers aan een vernieuwend bedrijfje dat Peloris heet. Dat is geen samenvoeging van hun namen, maar refereert naar Pelorus Jack, een dolfijn die begin vorige eeuw in Nieuw Zeeland zeeschepen door de verraderlijke French Pass loodste.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand februari

Omslagfoto: © KNRM Vlieland en Terschelling

Last modified: 2 april 2022
Sluiten