Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand september

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Hoort je woonplaats of thuishaven zichtbaar te zijn op je boot?
14-09-2023

Wat moet zichtbaar zijn op pleziervaartuigen? De thuishaven of de woonplaats van de eigenaar (als deze niet overeenstemmen)? Je hoort hierover vaak verschillende verhalen en daarom ging Zeilen op onderzoek uit en plaatste de feiten op een rij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Box achteruit invaren, lagerwal
15-09-2023

Box in, lagerwal. Hoe breng je de boot tot stilstand? Om welke paal gooi je als eerste je landvast? Hoe draai je de boot langzaam de box in? Hoe kun je de boot recht achteruit de box in laten varen? En op welk moment houd je de lijnen vast om de boot tot stilstand te laten komen? Bekijk de video in het artikel en je komt het allemaal te weten.
Klik hier om de video te bekijken

Porto Santo

3. Vader en dochter naar de Carieb: schroef weg
19-09-2023

“Wat raar dat het hier midden op de oceaan zo stroomt,” zeg ik tegen Annabelle, vlak voordat we Porto Santo willen binnenlopen. We hebben de motor bij gezet omdat golven en wind niet uit dezelfde richting komen en we de schommelende boot zo wat willen stabiliseren. Maar zelfs met de motor op 2000 toeren, wat normaal goed zou moeten zijn voor ruim 5 knopen snelheid, komen we niet boven de 3,5 knoop uit…
Klik hier om het hele artikel te lezen

© I-STOCK – EUGENESERGEEV

4. Alles over wonen aan boord
16-09-2023

Je kent het wel. Na een lekker zeilweekend loop je de steiger af en schiet de gedachte door je hoofd: kon ik hier maar wonen. Maar kan dat eigenlijk wel? We vragen haven­meesters en ervaringsdeskundigen naar wat er mogelijk is en schreven het op in Zeilen editie 09/2023.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Klaas Wiersma

5. Bijzondere ankerplekken in Nederland – deel 2
06-09-2023

De haven biedt gemak, ankeren brengt geluk. Waar vind je nu de beste plekken op open water? Dus met vijfsterrenuitzicht maar wel veilig en beschut? We selecteerden de mooiste ankerplekken in eigen land. Deze maand vind je in Zeilen editie 09/2023: de 10 mooiste ankerplekken aan de Waddenzee en Zeeland.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand juli

Tags: Last modified: 2 oktober 2023
Sluiten