Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bouwmeester zakt naar tweede plaats op WK

13:26

Op dag vijf van het wereldkampioenschap in de Laser Radial-klasse zakt zeilster Marit Bouwmeester een plaats in het klassement. Bouwmeester staat nu met één punt achter op koploopster Alison Young (GBR) en vijf punten voor de nummer drie Paige Railey (USA). Het WK in het Mexicaanse Nuevo Vallarta duurt nog tot en met woensdag.

Marit Bouwmeester. WK Mexico 2016Marit Bouwmeester eindigde op maandag 18 april in race acht als 17e. Coach Jaap Zielhuis: “Marit had in de eerste race van de dag een slechte start bij het startschip. Ze wilde mee met de vloot naar rechts, maar dat lukte al niet meer. Toen heeft ze geprobeerd om links de vrije wind op te zoeken. Maar ze kwam slecht naar boven in het veld. Vervolgens heeft ze dat in de rest van de race nog een beetje kunnen inhalen.”

Bouwmeester herstelde zich door in de negende race, door tweede te worden achter de Britse Young. Zielhuis: “In de tweede wedstrijd van de dag heeft Marit zich goed herpakt. Met 14 knopen wind zeilde ze netjes naar de tweede plaats. Natuurlijk is die eerste race balen, maar we hebben alles nog in eigen hand. Vanaf race tien is er een tweede aftrek. We staan nu wel op scherp, het worden nog twee spannende dagen.”

De overige Nederlandse zeilsters: Maxime Jonker en Daphne van der Vaart, uit de Delta Lloyd Talentploeg, staan respectievelijk 14e en 19e. Iedere dag staan er twee wedstrijden op het programma, er is geen medalrace.

Kijk hier voor alle uitslagen.

 

Tags: , Last modified: 25 april 2016
Sluiten