Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bouwmeester wint goud op oud-olympisch water

13:30

Marit Bouwmeester wint goud tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Engelse Weymouth. In de medalrace verdedigde de Team Delta Lloyd zeilster haar eerste plaats met overtuiging. In een zeer fel match race duel zeilde ze de Franse Mathilde de Kerangat succesvol naar achteren. De Kerangat was de enige die nog aanspraak kon maken op het goud. Dit is het laatste grote toernooi in aanloop naar de Olympische Spelen van 2016.

Een ander spelletje

Marit Bouwmeester. SWC_Weymouth“Ik twijfelde vlak voor de start van de medalrace. De omstandigheden waren veranderlijk. Dus niet zo eenvoudig om er zeker van te zijn dat ik eigen kracht de Franse voor zou blijven,” legt Bouwmeester uit. “Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en dus match racen. Maar dat is ook niet zo eenvoudig. Want wat als je je tegenstander erdoor laat glippen? Het is wel raar als je niet de intentie hebt om zo hard mogelijk te varen, maar iemand wilt tegenhouden. Ik ben heel blij dat ik die skill ook beheers. Maar ik moest er ook nog echt m’n best voor doen. Maar het hoort er gewoon bij. Ik ben blij dat Mathilde uiteindelijk nog derde is geworden. Aan het einde heb ik haar laten gaan. Het is ook niets persoonlijks.”

“Ik ben gewoon heel blij met goud,” vervolgt Bouwmeester. “Dat het gelukt is om te winnen ook met licht weer. Dit was echt een challenge voor me. Kijk we wilden Rio heel goed leren kennen. Dat is gelukt. Maar we willen ook nog steeds goed blijven racen. Dat laatste gaat ook heel goed. Het is nu niet zo van ‘ik ben er’. Maar ik heb geen zwakke plekken meer op weg naar Rio.”

470 dames

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen zeilden als enige andere Nederlanders op het WK in Weymouth. Het duo was helaas iets te enthousiast bij de start op de laatste dag. Tweemaal gingen zij voor het startschot over de startlijn, een zwarte vlag is het gevolg en daarmee zijn ze gediskwalificeerd. Het eindresultaat is een 13e plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag

 

Tags: , Last modified: 14 juni 2016
Sluiten