Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bekkering en Duetz winnen vier op een rij

09:22

Annemieke Bekkering en Annette Duetz maken een uitermate goede start op het Europees Kampioenschap in de 49er-FX klasse in Barcelona. Op de eerste wedstrijddag wint het duo alle vier de wedstrijden op rij. Het team uit de Delta Lloyd Talentploeg gaat daarmee aan de leiding in het klassement met 37 deelnemers. Het team van Nina Keijzer en Claire Blom staat voorlopig op een zesde plaats.

Bekkering en DuetzAnnemiek Bekkering: “We zijn echt super blij. Vandaag hebben we echt onze beste dag ooit gehad. Het is heel erg gaaf om vier keer een één te varen. We gingen de hele dag mooi over de baan en hadden zelfs een stuurboord start voor het hele veld langs. Het was echt hartstikke gaaf vandaag!”

Keijzer en Blom

Nina Keijzer en Claire Blom scoorden op de openingsdag  een tweede, zesde, derde en een vierde plaats. Daarmee staat dit duo op de zesde plaats in het klassement. Keijzer en Blom wonnen vorig jaar de nationale selecties voor de Olympische Spelen van Bekkering en Duetz. Keijzer en Blom moeten aan het eind van de maand in het Franse Hyeres bij de wereldbekerwedstrijden nog voldoen aan de eis van NOC*NSF, een top acht positie in de geschoonde landenlijst om zich als laatste Nederlandse zeilteam te plaatsen voor Rio 2016.

Bekijk hier alle uitslagen.

Tags: Last modified: 25 april 2016
Sluiten