Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bekkering en Duetz winnen Sofia Cup

09:13

Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz winnen de Sofia Cup. Het duo uit de Delta Lloyd Talentploeg begon aan de afsluitende medalrace met een voorsprong van 11 punten op de nummer twee, het Deense team van Hansen en Iversen. In de medalrace bleven de Nederlanders de Denen voor en kwam de eindzege niet meer in gevaar. Windsurfster Lilian de Geus pakte het brons in de RS:X-klasse. Het 470-duo Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen eindigde als vijfde in het klassement, evenals Pieter-Jan Postma in de Finn klasse.

Bekkering en Duetz pakken het goud

Bekkering en DuetzHet duo Bekkering en Duetz ging de hele week aan de leiding in Palma en ook in de afsluitende medalrace kwam de eindzege geen moment in gevaar. Een indrukwekkende prestatie, vooral gezien het feit dat zij hun campagne voor het grootste deel zelf moeten bekostigen.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn nog niet zeker van deelname aan Rio 2016. Dit duo verloor de nationale selectie vorig jaar van het team van Nina Keijzer en Claire Blom. Keijzer en Blom deden niet mee in Palma en focussen zich op de wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyeres later deze maand. Voor Keijzer en Blom is dit de laatste kans om te voldoen aan de eis van NOC*NSF. Indien Keijzer en Blom in Hyeres een top acht positie realiseren in de geschoonde landenlijst, plaatsen ze zich als laatste Nederlandse zeilteam voor Rio 2016.

Brons voor Lilian de Geus

In de RS:X-klasse pakte windsurfster Lilian de Geus het brons achter de Russische Maslivets en de Italiaanse Tartaglini. Coach Jacco Koops was wederom heel tevreden met de prestaties van zijn pupil. “We zijn vol in de opbouw voor de spelen en ik wilde niet het fysieke programma stopzetten voor dit evenement. Een heel goed resultaat.”

Zegers-Kyranakou en Van Veen vijfde

420Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen werden in de afsluitende medalrace in de 470-klasse tiende en eindigen als vijfde in het klassement. Zegers-Kyranakou: “We hadden een te vroege start en moesten terug. We hebben kansen gehad vandaag, maar die hebben we niet allemaal gepakt. We zijn heel blij met het proces en de voortgang op de focuspunten. Nu even twee dagen rusten en dan gaan we ons klaarmaken voor het EK later deze maand. Dit keer was een medaille eigenlijk dichterbij dan ooit. We blijven hard werken, we blijven doen wat we goed kunnen en dan zien we wel waar we uiteindelijk uitkomen.”

Pieter-Jan Postma vijfde

Finn zeiler Pieter-Jan Postma eindigt de Sofia Cup als vijfde in het klassement na een zesde plaats in de medalrace. Postma: “Het was een mooie week. Ik ben tevreden. Ik kwam hier om op hoog niveau te kunnen trainen en heb veel boxen af kunnen vinken. Ik lig op schema. De hoogtepunten dit jaar zijn echt het EK, WK en de Olympische Spelen.”

Postma pakte vorige maand al de Europese titel en is duidelijk over het niveau waarop die nu staat in aanloop naar het WK van 9 t/m 14 mei en de Spelen in augustus. Postma: “De strategie en het starten zijn hele sterke wapens. De snelheid is goed. De komende maanden gaan we optimaliseren. Het level is erg hoog en zal alleen nog maar hoger worden. We blijven stapsgewijs verbeteren. Het is een prachtig proces.”

Bekijk hier alle uitslagen

 

Tags: Last modified: 5 april 2016
Sluiten