Actueel, Nieuws

Bekkering en Duetz winnen goud op Copa Brasil de Vela

13:04

49erFX-zeilers Annemiek Bekkering en Annette Duetz winnen goud op de Copa Brasil de Vela. Ook surfer Dorian van Rijsselberghe pakt de gouden plak. De Copa Brasil de Vela werd door veel olympische zeilers gezien als training voor de Spelen van Rio in 2016, die in dezelfde Guanabara baai worden gezeild.

Goud voor Bekkering/Duetz

Bekkering en DuetzIn de 49erFX-klasse is Nederland gedurende de Copa de Brasil alleen vertegenwoordigd door Bekkering en Duetz. Het jonge duo zeilt voor de Talentploeg, maar weet zich nu al met de echte zeiltop te meten. Het duo concurreert met Nina Keijzer en Claire Blom, die zich al hebben geselecteerd voor de nationale selectie. Keijzer en Blom hebben tevens al een halve NOC*NSF kwalificatie op naam, de eerste opstap naar kwalificatie voor de Olympische Spelen. In het voorjaar van 2016 hebben zij nog twee kansen om te voldoen aan de eis van NOC*NSF om zich definitief te kwalificeren op naam voor deelname aan de Olympische Spelen. Lukt dit niet dan is er een kans dat Bekkering en Duetz alsnog in aanmerking komen.

Rijsselberge wint Copa Brasil

Dorian van Rijsselberghe: “Ik ben blij met de overwinning. Het was voor mezelf een redelijke week. Dat klinkt niet echt happy, maar het was ook geen overtuigende overwinning. Kort samengevat: ik was het minst slecht van iedereen. Positief is dat ik er de hele week wel bovenop ben gebleven, daar ben ik heel blij mee. En de laatste medalrace was gewoon goed. Van start tot de finish aan kop gevaren.”

Bouwmeester net naast podium

In de Laser Radial-klasse valt Marit Bouwmeester niet in de prijzen. Bouwmeester eindigt qua punten gelijk met de nummer drie, maar komt uit op een vierde plaats in het eindklassement. De competitieve zeilster is niet tevreden. “Helaas het seizoen niet winnend kunnen afsluiten. Maar het was een goed seizoen met op alle grote evenementen een podium finish. Hopelijk kan ik er volgend jaar wel een topjaar van maken”, aldus Bouwmeester.

Haar Belgische concurrente Evi van Acker gaat er met de gouden plak vandoor. Ze is blij met deze afsluiting van het jaar en blikt al vooruit op de komende wedstrijden. “2015 met goud afgesloten! Dikke merci aan m’n coach Wil. Mooi jaar geweest, maar het beste houden we voor 2016”, schrijft Van Acker op Twitter.

Lees ook over dag drie van de Copa Brasil de Vela.

Uitslagen Nederlandse deelnemers

49erFX Bekkering / Duetz 1
RS:X Rijsselberghe 1
Laser radial Bouwmeester 4
470 vrouwen Kyranakou / Van Veen 9
Nacra17 Mulder / De Koning 21
Laser Heiner 21
Laser Van Schaardenburg 25
RS:X vrouwen Lilian de Geus 9

 

 

Tags: , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten