Wedstrijden

Net van een blessure hersteld, toch zilver in Mallorca

Annette Duetz en Odile van Aanholt tweede bij Princesa Sofía Trophy

07:00

49erFX

De Nederlandse zeilsters Annette Duetz en Odile van Aanholt werden afgelopen zaterdag tweede bij de wereldbekerwedstrijden in de 49er-FX. Voor Duetz en Van Aanholt, de regerende wereldkampioenen, was het een moeilijke week; eerst was de coach ziek en daarna Annette. Tijdens een zwaarbevochten laatste wedstrijddag wist het duo toch tweede te worden in het eindklassement. De bonus: de nominatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is nu al binnen.

Wereldtop

Het team voer hun eerste grote wedstrijd samen in de boot sinds het WK in Margarets Bay in Canada. Zij werden toen wereldkampioen. In de tussentijd is er veel gebeurd. In oktober rondde Duetz haar studie Technische Natuurkunde af met een onderzoek naar windvoorspellingen op hoge resolutie bij Marseille af. Het Watersportverbond heeft het onderzoek voortgezet ter voorbereiding op de Spelen. In januari raakte Duetz geblesseerd, waardoor ze drie maanden niet kon trainen. Met een tweede plek in Mallorca laten de zeilsters zien dat ondanks alles nog altijd tot de absolute wereldtop behoren.

Goud voor Bouwmeester

Intussen had Marit Bouwmeester zich vrijdag al van de eindwinst in de ILCA6-klasse verzekerd. De Friezin sloot de medalrace af als zesde en was daar niet heel tevreden mee. Het Nederlandse duo in de 49er, Bart Lambriex en Floris van de Werken, eindigden als zesde. Ze finishten in de medalrace als vijfde en stegen daardoor nog drie plaatsen.

Tags: , , Last modified: 11 april 2023
Sluiten