Actueel

Bittere pil voor Lambriex & Van Vugt tijdens WK 49er

15:33

Vanaf maandag 10 februari werden in Geelong (AUS) het WK 49er en het WK 49erFX gevaren. Op de laatste dag kregen 49er-zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt een pittige tegenslag te verwerken. Het felbegeerde startbewijs voor Tokio was bijna in handen van het duo, maar op het laatste moment ging het toch nog mis. Hopelijk weet het tweetal zich tijdens het volgende kwalificatiemoment wel te plaatsen. De strijd is nog niet gestreden!

Een week lang leek het erop dat Lambriex en Van Vugt zich gingen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Toch, op de laatste wedstrijddag, zakken ze te veel weg in het landenklassement om aan de eisen te voldoen. Een top 8 landenplek zou hiervoor voldoende zijn. Op de laatste wedstrijddag zit het tegen en moeten de twee een 25e en 9e plek aan hun scorebord toevoegen. Uiteindelijk brengt dit Lambriex en Van Vugt op een 9e landenplek en de 11e plek in het overall klassement.

Nog twee kansen

Na dit WK hebben de 49er-zeilers nog twee kansen om aan de prestatie-eisen van NOC*NSF te voldoen. Deze momenten zijn tijdens de Prinses Sofia Cup (Palma de Mallorca, 30 maart – 4 april) en tijdens het EK 49er (Garda, 11 – 17 mei).

Het WK 49er is gewonnen door Peter Burling en Blair Tuke (NZL). Zij claimden voor de zesde keer hun wereldtitel.

(c) Pedro Martinez / Sailing Energy

Bekkering en Duetz

49erFX-duo Annemiek Bekkering & Annette Duetz klimt op de laatste dag nog één plek in het klassement, maar een medaille zit er niet meer in. Zij sluiten hun WK op de 8e plek af.

De dames zijn al zeker van deelname aan de Spelen in Tokio. “Deze week was een goed moment om te leren en heeft ons weer op scherp gezet richting de Olympische Spelen,” zeggen ze hierover.

Omslagfoto: Jesus Renedo / Sailing Energy

Tags: , , , , , , , , , , Last modified: 15 februari 2020
Sluiten