Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Video: man overboord-situaties die je niet hoopt mee te maken
16-08-2019

Natuurlijk is het nooit fijn als er iemand tijdens het zeilen overboord raakt, maar de situaties die je in de video Sailing Fails 2018 MOB Compilation! ziet zijn helemaal verre van prettig. Sommige zijn grappig, maar andere ook echt best wel gevaarlijk. Wij zouden niet graag ruilen met degene die op 02:05 minuut in het water ligt…
Lees hier het hele artikel

2. Hoe zeil je in of om een bui?
15-08-2019

Lekker zomers zeilen! Buien, windvlagen, regen en onweer verjagen de zon. En zo af en toe ook de lust om te zeilen. Terwijl dat helemaal niet hoeft, want tussen de wolken schijnt (vaak letterlijk) de zon. Uiteraard is het aan iedere schipper zelf om te bepalen of het veilig is om het water op te gaan, maar waar begint die overweging? Wat te doen als je een flinke bui tegenkomt?
Lees hier het hele artikel

3. Fastnet Race: uniek in beeld gebracht
07-08-2019

Afgelopen weekend ging de Rolex Fastnet Race voor de 48e keer van start vanuit Cowes, met een recordaantal van 388 boten aan de start. In zeven verschillende klassen zeilde de vloot over de Keltische Zee naar Fastnet Rock, rondden die en finishten in Plymouth. Met aan de start professionele zeilers op foilende multihulls en monohulls, maar ook kleinere klassen met aan boord de ervaren, de onverschrokken en de avontuurlijke zeiler. Bekijk hieronder de mooiste beelden (video en foto) van de race.
Lees hier het hele artikel

4. Moderne tools voor oldskool klussen. Klaarmaken voor vertrek
13-08-2019

Een tweedehands boot staat synoniem aan klussen. Dat vereist ouderwets handwerk en ambachtelijke vaardigheden, maar ook: organisatietalent en speurneuskwaliteiten. Want minstens de helft van de tijd gaat op aan het zoeken en organiseren van je (tweedehands) materialen. Gelukkig heb je daar tegenwoordig heel handige apps voor.
Lees hier het hele artikel

5. Jachthaven in Terherne mogelijk dicht vanwege hennepkwekerij
02-08-2019

De kans is groot dat de eigenaren die hun boot bij jachtwerf Nerushoek in Terherne hebben liggen (tijdelijk) een nieuwe ligplaats moeten zoeken. Onlangs werd bekend dat de haven waarschijnlijk wordt gesloten, omdat er sprake is van een gevaarlijke situatie vanwege een hennepkwekerij. Begin juni deed de politie een inval die op beeld is vastgelegd. In de video is te zien dat het niet om het wettelijk toegestane aantal plantjes (of stekjes) gaat…
Lees hier het hele artikel

Tags: , , Last modified: 2 september 2019
Sluiten