Actueel

Mark Slats’ zelfgebouwde roeiboot is te water gelaten (met video)

12:34

(c) Ben Duffy

De nieuwe, zelfgebouwde roeiboot Maria van Mark Slats is zaterdagochtend 8 augustus rond half 12 te water gelaten. Een dag eerder liet Slats op zijn Facebookpagina weten dat er 1350 uur aan de boot is gewerkt. Eind dit jaar bijt Slats zich vast in een nieuwe uitdaging. Samen met Kai Wiedmer gaat hij (duohanded) deelnemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Slats en Wiedmer gaan eind 2020 roeiend de Atlantische Oceaan oversteken. Zij hebben, samen met zo’n dertig andere teams, 5000 kilometer voor de boeg. Het tweetal legt de lat hoog: overall als eerste finishen en het huidige wereldrecord verpulveren. Binnenkort zullen de twee vanuit Scheveningen gaan trainen. Vooralsnog is Maria, die qua contouren wel wat weg heeft van een dolfijn, nog niet voorzien van stickers. Zodra de sponsoren zich aandien, zal dat veranderen.

Record verbreken

In 2018 roeide Slats binnen 30 dagen, 7 uur en 49 minuten van La Gomera naar Antigua aan boord van Peanuts. Hiermee heeft hij een nieuwe record neergezet om als snelste solo over de Atlantische Oceaan te roeien. Tijdens deze oversteek merkte Slats verbeterpunten op en van daaruit is hij zijn eigen oceaanroei- en zeilavonturenbedrijf ‘Dutch Ocean Expeditions’ begonnen. Hiervoor produceert en verkoopt hij onder andere handgemaakte boten. Maria is daar één van.

Omslagfoto: Talisker Whisky Atlantic Challenge/Ben Duffy

Tags: , , , , Last modified: 11 december 2020
Sluiten