Nieuws

Volg het nieuwe roeiavontuur van Mark Slats

15:26

Mark Slats gaat net als in 2017 de oceaan per roeiboot oversteken tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Destijds roeide hij solo in recordtijd, binnen 30 dagen, 7 uur en 49 minuten, van La Gomera naar Antigua op zijn boot Peanuts. Dat record is nog steeds in zijn handen. Meestal vliegt Mark zijn uitdagingen alleen aan, maar dit keer stapt Kai Wiedmer bij hem aan boord voor de overtocht die 5000 kilometer lang is. Samen vormen de twee team Row4Cancer.

Op zaterdag 12 december beginnen 21 boten, met individuelen, tweetallen, drietallen en viertallen, om 11:45 uur (Nederlandse tijd) aan het avontuur. Zeilen sprak (Golden Globe Race-zeiler) Mark nog vlak voor het startschot klinkt. “Kai en ik zijn er klaar voor. Meer dan klaar. Het weer ziet er ook top uit. Wat ons doel is? Als eerste overall finishen. En een nieuw wereldrecord vestigen.”

Mark en Kai hebben hun carbon roeiboot zelfgebouwd. Maria, vernoemd naar de moeder van Mark, is ook ready to go om de oceaan over te steken.

Kankeronderzoek

Team Row4Cancer wil niet alleen een nieuw record vestigen, maar ook € 65.000 ophalen voor de Maarten van der Weijden Foundation. En dan specifiek zoveel mogelijk geld voor kinderkankeronderzoek inzamelen. Wil je ook een steentje bijdragen? Klik hier om een donatie te doen.

Mark heeft tijdens zijn vorige roeioversteek en de Golden Globe Race ook al geld ingezameld voor kankeronderzoek. In totaal schonk hij een ton aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Tracker

Wil je weten hoe de twee het gaan doen in de Talisker Whisky Atlantic Challenge? Klik dan hier voor de tracker. Heel veel succes, heren! Wij gaan jullie volgen.

Je kunt team Row4Cancer ook volgen zoals Mark in zijn Facebookpost uitlegt:

Bekijk hieronder het interview dat Mark en Kai eerder hadden met de wedstrijdorganisatie:

Bekijk ook: Mark Slats’ zelfgebouwde roeiboot is te water gelaten (met video)

Omslagfoto: Atlantic Campaigns

Tags: , , , , , , , , Last modified: 16 december 2020
Sluiten