Nieuws

Mark Slats en Kai Wiedmer winnen roeiwedstrijd in recordtijd

18:45

In de ochtend van 12 december vertrokken Mark Slats en Kai Wiedmer (team Row4Cancer) aan boord van roeiboot Maria vanaf La Gomera. 32 dagen, 22 uur en 13 minuten later finishen zij als eerste roeiers in de Talisker Whisky Atlantic Challenge en stappen ze 5000 kilometer verder aan de overkant van de oceaan, op Antigua, weer aan land. Niet eerder roeide een tweetal zo snel de afstand. De heren winnen dus niet alleen de race, maar ze hebben ook een fonkelnieuw wereldrecord in het pairs segment in handen.

Mark en Kai hebben vanaf het begin af aan de vloot geleid. De mannen wilden niet alleen een nieuw wereldrecord vestigen, maar ook de viermansboten voorblijven. Dat is gelukt. Het verschil tussen Mark en Kai en de nummer twee, het vierkoppige team On Shoulder Of Giants, was zo’n 200 mijl op het moment van finishen. Naast dit tweetal roeit er nog een ander duo, Team Antigua Pairs, mee in de wedstrijd. Op het moment van schrijven hebben zij nog ruim 1000 mijl voor de boeg. Row4Cancer was niet de enige Nederlandse inschrijving. Atlantic Dutchesses en Dutchess of the Sea, beide teams bestaan uit vier dames, zijn ook op de Atlantische Oceaan te vinden. De eerstgenoemde heeft nog 719 mijl te gaan en de ander 1246 mijl.

“Be stronger than your excuse”

Dit is niet het eerste record dat Mark op zijn naam heeft staan. In 2017 deed hij solo mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Hij deed 30 dagen, 7 uur en 49 minuten over de oversteek. Daarmee verbrak hij het vorige record met maar liefst 19(!) dagen. De reden dat het duo nu langer over de tocht heeft gedaan, dan Mark destijds in zijn eentje, valt te verklaren door de lastige weerelementen waarmee ze moesten dealen. Weinig wind en het was bloedheet.

Maar, zoals Mark zijn levensspreuk luidt: “Be stronger than your excuse.”
Wát een prestatie!

Bekijk hun aankomst hieronder terug:

Roeien voor het goede doel

Team Row4Cancer wilde ook € 65.000 ophalen voor de Maarten van der Weijden Foundation. En dan specifiek zoveel mogelijk geld voor kinderkankeronderzoek inzamelen. Inmiddels hebben ze 95% van het streefbedrag opgehaald en ontbreekt er nog een kleine € 3000. Help jij ze daaraan? Klik hier om een donatie te doen.

Omslagfoto: Atlantic Campaigns

Tags: , , , , Last modified: 15 januari 2021
Sluiten