Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

11:59

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Lek onvindbaar, zinkend jacht achtergelaten op oceaan
27-07-2021

Wat doe je als je zeilboot plots honderden liters water maakt, 430 mijl van land? Het overkwam de Belgische schipper Mike Celis op 17 juni 2021. Vier dagen nadat hij de trossen van zijn zeiljacht Arruno (een Dufour 500) losgooide in Canada en koers zette naar de Azoren, sloeg de boot lek. Mike zond een noodsignaal uit en werd samen met drie Canadese bemanningsleden gered door een vrachtschip. Eenmaal bekomen van dit hachelijke avontuur, blikt de schipper terug. Welke lessen trekt Mike uit de gebeurtenissen? “Het is pas wanneer er zich een incident voordoet dat je de dingen anders gaat bekijken.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Martin Simons

2. Vriendengroep bergt aangespoelde zeilboot en vindt eigenaar
05-08-2021

In Limburg heeft een vriendengroep van vijf 18-jarige jongens een heldendaad verricht. Na het extreme noodweer vonden de vrienden eind juli een aangespoelde zeilboot en begonnen ze spontaan een bergingsactie. Via sociale media vonden ze intussen ook de eigenaar.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© De bemanning

3. Bedevaartstocht over zee wordt bergingsactie
19-08-2021

Zes Franse pelgrims hebben op de terugweg van het bedevaartsoord Santiago de Compostella een goede daad verricht. De zeilende pelgrims verenigden een Engelse schipper met zijn 44-voets catamaran die al een maand op de Golf van Biskaje ronddreef.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Havang(nl)/CC BY-SA 1.0

4. Politie over gewenste uitbreiding vaarbewijsplicht
12-08-2021

De politie ziet graag uitbreiding van de vaarbewijsplicht. Dat bericht deed flink wat stof opwaaien in watersportland. We zochten contact met Bouke Jansma. Jansma is nautisch operationeel specialist van de Dienst Infrastructuur, de politieafdeling die op veilige vaarwegen in Nederland toeziet.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Halcyon Yachts

5. Onhandelbare orka’s dwingen vaarverbod af
11-08-2021

Voor de kust van het Spaanse Cádiz geldt momenteel een vaarverbod. Dat komt omdat de kustwacht steeds meer meldingen ontving over orka’s die boten aanvielen. Met een tijdelijke restrictiezone willen de Spaanse autoriteiten mens en dier beschermen. Het verbod geldt voor zeil- en motorboten tot vijftien meter, in een gebied twee tot negen mijl uit de kust, tussen Kaap Trafalgar en Barbate. Voor grotere schepen gelden er ook regels. Op 20 augustus eindigen de restricties, maar mogelijk worden ze nog verlengd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Benieuwd welke artikelen in juli het vaakste zijn gelezen? Bekijk die hier!

 

Omslagfoto: © Mike Celis/Arruno Exploration
Last modified: 1 september 2021
Sluiten