Zeemanschap

Vaarbewijs straks ook voor kleine boten verplicht?

10:59

De Landelijke Eenheid van de politie ziet graag een uitbreiding van de vaarbewijsplicht. Vooralsnog is een vaarbewijs alleen verplicht voor personen die boten besturen die langer zijn dan 15 meter of sneller varen dan 20 kilometer per uur. Komt daar binnenkort verandering in?

De politie laat weten dat jaarlijks bij ongeveer de helft van de scheepvaartongevallen een pleziervaartuig betrokken is. Veel van die voorvallen zijn volgens de politie een gevolg van onoplettendheid, onwetendheid en ondeskundigheid. Ook wil de politie graag dat een praktijktoets een verplicht onderdeel wordt om het vaarbewijs te bemachtigen. Nu is alleen een theorie-examen daarvoor nodig. Een nautisch specialist van de Landelijke Eenheid liet weten dat meer nautisch deskundigen op het water voordelen oplevert.

Volgende week meer informatie

Na het lezen van het nieuwsbericht zijn er bij ons wat vragen ontstaan. Volgende week laten we je meer over dit onderwerp weten, want dan spreken we iemand van de Landelijke Eenheid van de politie. Heb jij nog prangende vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten, dan leggen we die ook gelijk aan de politie voor.

Omslagfoto: © S.J. de Waard/CC-BY-SA 3.0

Tags: Last modified: 5 augustus 2021
Sluiten