Actueel

28e Bontekoerace bijna van start

19:30

Het laatste weekend van oktober staat wederom de Bontekoerace op de agenda. Tijdens dit hardzeilevenement gaan klippers, tjalken, visserijschepen en klassieke jachten de strijd met elkaar aan. Het startschot wordt op zaterdagochtend 26 oktober gelost vanaf de Halve Maen. Zeil je niet mee? Ook de activiteiten op de steiger maken het de rit naar Hoorn meer dan waard!

Vanaf 11:oo uur kun je de vloot volgen vanaf de waterlijn van de Hoornse haven. Als je ervoor zorgt dat je iets eerder aanwezig bent, dan zie je ook hoe de deelnemers zich klaarmaken en uitvaren. De speciale gast bij de Bontekoerace op zaterdag is Jan Nieuwenburg, de burgemeester van Hoorn. Hij vaart mee aan boord van de IJsvogel. Vorig jaar won de burgervader binnen de klasse Snelle ‘Vissers’. Zal hem dat dit jaar weer lukken?

(c) Bontekoerace

Naast zeilen ook veel gezelligheid

Bij de wedstrijden hoort niet alleen het varen, maar ook de gezelligheid. Zo is er zaterdagmiddag een steigerspel en een creativiteitswedstrijd voor alle schippers en bemanningen. Daarnaast maakt het Shantykoor Kaap Hoorn elk jaar de sfeer compleet. Zaterdagmiddag staan de mannen op het Houten Hoofd om stoere zeemansliederen te zingen.

Ook deze editie belooft bijzonder te worden

Vorig jaar werd voor de eerste keer in de geschiedenis een sneeuwpop aan dek gemaakt tijdens de Bontekoerace. De kans is klein dat er dit jaar ook zo eentje wordt gerealiseerd, maar wie weet vindt er dit jaar wel iets anders plaats dat deze editie bijzonder maakt…

Omslagfoto: Regina van Raalte

Tags: , , , , , , Last modified: 23 oktober 2019
Sluiten