Nieuws

Kijken en leren

De webinar-najaarsreeks komt eraan!

16:52

Webinars

Ze begonnen in coronatijd, maar zijn nog onverminderd populair: de Zeilen-webinars. Het is de ideale manier om – met een kop koffie in de hand, gewoon vanaf de bank – je zeilkennis bij te spijkeren of nieuwe onderwerpen te ontdekken. Ook dit najaar organiseren we weer vijf nieuwe afleveringen. Mis ze niet!

11 oktober – Klassiek navigeren 2.0

Webinars

Zonder gps en de kaartplotter tekort te willen doen is kennis van de klassieke navigatie een must voor alle zeilers op groot water. Ga de diepte in en puzzel mee met onze uitdagende navigatievraagstukken. Een webinar voor de liefhebber, inclusief een beetje huiswerk vooraf!

25 oktober – Tochtvoorbereiding Oostzee

Webinars

De Oostzee is een razend populaire bestemming: een heerlijk vaargebied met nauwelijks getij. Maar hoe kom je er? In dit webinar zetten we de opties op een rij, bereiden we mogelijke tochten voor en gaan we op zoek naar de mooiste plekken om te varen en te ankeren – en om eventueel je boot te laten overwinteren.

Schrijf je in!

Schrijf je in voor de webinars via deze link: Ga naar de shop.

De webinars zijn altijd op woensdag en beginnen om 20.00 uur. Na afloop ontvangen alle deelnemers een samenvatting, met daarin de belangrijkste vragen en antwoorden, plus een link om het webinar nog eens terug te kijken. Ben je niet in de gelegenheid een webinar live bij te wonen? Meld je gewoon aan en bekijk de opname via de link op een moment dat het jou uitkomt.

8 november – Boot onder controle

Webinars

Veel situaties kun je voorkomen, maar soms overkomt het je alsnog: heel zwaar weer op open water, aan de grond lopen vanwege een kaart- of navigatiefout, de motor die er opeens mee ophoudt. Wat doe je dan? In dit webinar krijg je tips van een ervaringsdeskundige en van de KNRM.

22 november – Gezocht: een nieuwe tweedehands

Webinars

Het kopen van een tweedehands schip begint met je wensen in kaart brengen, (heel) lang zoeken, kijken en dan keuren. Al die stappen doorlopen we: waar begin je, waar let je op, wat weet je van dit (type) schip, wat zeggen de kleine lettertjes? Onze botenkeurder en bootjurist nemen je bij de hand (en kennen de smakelijkste verhalen).

6 december – Naar de Waddenzee

Webinars

Een van de mooiste vaargebieden ter wereld ligt vlak boven de Afsluitdijk: het Nederlandse Wad. Dit webinar is voor liefhebbers en beginnende Wadvaarders: navigatie, rekenen met stroming en tij, en droogvallen. We bekijken het Westwad én het Oostwad: gebieden met elk hun eigen onweerstaanbare charme.

Tags: Last modified: 17 oktober 2023
Sluiten