Navigatie

Meld je aan voor de nieuwe webinars van Zeilen

Alles over marifonietips, een eerste oversteek en weermodellen.

16:16

Ze zijn populair: de Zeilen-webinars. Het is de ideale manier om gewoon vanuit huis met een kop koffie of een biertje je zeilkennis bij te spijkeren of nieuwe onderwerpen te ontdekken. Ook dit voorjaar organiseren we weer drie nieuwe webinars. Doe mee en stel je vragen aan onze experts. Je kunt ook vooraf je vragen insturen naar info@zeilen.nl – met het thema van de webinar in de onderwerpregel. En wat ook leuk is: je ontvangt een mooie korting als je abonnee bent én je meedoet met alle drie de webinars.

Leren omgaan met een marifoon – 10 april

Steeds meer plezierboten hebben een marifoon of ais-systeem aan boord voor de veiligheid en voor een goede communicatie. Hier heb je wel een marifooncertificaat voor nodig. Deze webinar is voor zeilers die willen weten wat je allemaal kunt met de marifoon, wat de regels zijn en hoe je hem in de praktijk gebruikt.

Binnenvaartschipper Andries de Weerd neemt je mee in zijn dagelijkse omgang met de pleziervaart. Zeezeilinstructeur Jochem Ploegmakers vertelt hoe je op een ontspannen manier met de marifoon omgaat. Ze pakken de sluizen bij IJmuiden erbij, een drukke plek waar beroepsvaart en zeilers samen naar buiten gaan én binnenkomen.

Schrijf je hier in voor de webinar over marifonie.

Mijn eerste oversteek – 24 april

Om als schipper je grenzen te verleggen heb je geen groot zeiljacht nodig. Wel enige kennis, kunde én een goede voorbereiding. Vaar jij dit jaar voor het eerst (zelfstandig) naar de overkant of richting Het Kanaal? Leer dan tijdens dit webinar van de professionals wat daarbij komt kijken, van bootuitrusting tot tochtplanning.

Samen met De Toerzeilers kijken we naar de stappen die je zet op weg naar je eerste zelfstandige overtocht. En een verse zee-debutant vertelt over zijn eerste ervaring: hoe beviel het, welke lessen hebben schipper en bemanning geleerd en wat hadden ze nu wellicht anders gedaan!

Schrijf je hier in voor de webinar over de eerste oversteek.

Weermodellen inzetten voor je tochtplanning – 28 mei

Zeilers kunnen niet zonder een goede wind- en weersverwachting. Ontdek tijdens dit webinar welke kennis je allemaal uit de weerkaarten, -modellen en satellietbeelden haalt en hoe je die inzet voor jouw tochtplanning. Ook vertellen we je over routeringsprogramma’s waarin je meteo combineert met jouw bootgegevens.
Ocean Race-navigator Jolbert van Dijk vertelt over de weermodellen die hij gebruikt en hoe de gribfiles tot stand komen. En hij laat zien wat jij als zeiler kunt met toegankelijke routeringsprogramma’s als Squid en PredictWind.

Schrijf je hier in voor de webinar over weermodellen.

Heb je vragen over deze onderwerpen? Stel ze een week voor elke webinar via info@zeilen.nl, dan nemen we die mee tijdens de uitzending.

weermodellen met gribfiles
Tags: Last modified: 14 maart 2024
Sluiten