Actueel

Alex Thomson stopt deze Vendée Globe

16:01

Met groot verdriet kondigt het team van Alex Thomson aan dat zij niet meer verder racen in deze Vendée Globe. Hiermee eindigt het avontuur van één van de favorieten. Op vrijdag 27 november werd er een nieuwe schade aan HUGO BOSS opgemerkt. Dit keer aan het stuurboordroer. Eerder, op 21 november, ontdekte Thomson een structurele schade aan de boeg. Onderstaand lees je het statement van Thomson en zijn team.

Na het beoordelen van de situatie vandaag, op 28 november, hebben Thomson en het team besloten dat de enige oplossing is om te stoppen met de wedstrijd en de boot naar Kaapstad te varen. Thomson vertelt: “Helaas is een reparatie niet mogelijk. We accepteren daarom dat dit voor ons het einde van de wedstrijd zal zijn. Ik, mijn team en onze partners zijn natuurlijk diep teleurgesteld. We denken dat het beste nog moest komen in deze race.”

De schipper bevindt zich momenteel 1800 mijl van Kaapstad. Naar verwachting duurt het ongeveer zeven dagen om de afstand naar de Zuid-Afrikaanse plaats af te leggen. Het technische team reist af naar Kaapstad om Thomson bij aankomst op te vangen.

Omslagfoto: Alex Thomson Racing

Tags: , , , Last modified: 30 november 2020
Sluiten