The Ocean Race

Zeilen 5 ligt nu in de winkel

- Volvo Ocean Race - Vertrekken? Tips van profs - Vaartest: Elan 320S - Jollentocht over de Gouwzee - Vrachtschepen onder zeil - Zeemanschap Plus de Vakantiespecial.

07:21

 BOTEN

Vaartest – Elan 320S
Botennieuws

REPORTAGE

Jollen
De 12-voetsjol is al 100 jaar een bekende verschijning op onze plassen. Zeilen maakte een proefvaart met een moderne jol in een historisch decor.

Volvo Ocean Race
Aan boord van Team SCA is het team bijna definitief. Carolijn Brouwer zal in oktober in Alicante met de vrouwenboot van start gaan als enige Nederlandse. Annemieke Bes is namelijk alsnog buiten de Zweedse boot gevallen.

Havens vanuit de lucht Grevelingen
Zeilen vliegt over het Volkerak en het Grevelingenmeer en laat u vanuit de lucht de hotspots zien.

Van schoorsteen tot mast
De uitstoot van broeikasgassen omlaag brengen door de introductie van zeilen. Waar wachten we nog op? Voorbeelden van bewezen en conceptuele zeiltechnieken voor de handelsvaart.

Caribisch avontuur met Eendracht
Van Suriname via Tobago en Bonaire naar Curaçao. Dat doen de lezers van Zeilen die begin dit jaar een bijzondere reis met Eendracht maakten.

VERTREKKERS

Zes Vertrekkersvragen
Zeilen vroeg drie ervaringsdeskundigen naar een antwoord op zes van de meest gestelde vertrekkersvragen.

Boordapotheek
Het vaarseizoen is begonnen en de voorbereidingen zijn bij veel zeilers al in volle gang. Onderdeel van een goede voorbereiding is het compleet maken van de medicijnkast aan boord.

De prijs van het paradijs
Vertrekken staat niet alleen maar in het teken van het bereiken en genieten van mooie en verre bestemmingen. Onderweg zal ook een en ander aan onderhoud moeten worden gedaan.

Vertrekken
Anne-Mei is met haar ouders voor een jaar vertrokken. Eerst was ze het er helemaal niet mee eens, maar ze verandert al snel van gedachten.

EN VERDER

Colofon
Boegbeeld
Reacties
Maandoverzicht
Productnieuws
Lezen, kijken, doen
Praktijk: vraag het de experts
Zeemanschap: in zwaar weer zeilen
Column Jet
Sterrenhemel
Volgende maand

Tags: , Last modified: 22 april 2021
Sluiten