The Ocean Race

Timo Hagoort vervangt geblesseerde Gerd-Jan Poortman

09:57

Gerd-Jan Poortman is wegens een blessure aan zijn arm uitgeschakeld voor de zevende etappe van de Volvo Ocean Race. De Nederlandse voordekker wordt vervangen door de Nederlandse zeiler en het reserve-teamlid Timo Hagoort.

Team Brunel, Timo Hagoort en Gerd-Jan Poortman“Ik heb waarschijnlijk door overbelasting een infectie aan mijn elleboog opgelopen,” zegt Gerd-Jan Poortman vanuit Newport. “Enkele dagen geleden kreeg ik er last van. Ik zit aan de antibiotica en aan de pijnstillers. Volgens de artsen is het niet zeker dat het binnen vier dagen te genezen is. Mocht het wel op tijd genezen voor de start van de volgende etappe, mag ik het in ieder geval niet teveel belasten. Omdat de volgende etappe loodzwaar is en je van start tot finish volle bak gaat, heb ik samen met onze manueel therapeut Mark Haak en schipper Bouwe Bekking het besluit genomen dat ik niet meevaar naar Lissabon.”

“Gerd-Jan heeft een slijmbeursontsteking opgelopen aan zijn elleboog,” vult manueel therapeut Mark Haak aan. “Een slijmbeurs kan ontstoken zijn door een bacterie of gewoon geïrriteerd zijn, maar in beide gevallen moet het behandeld worden en is het niet op tijd genezen voor de etappestart.”

“Ik ben de voordekker en krijg de meeste klappen. Fysiek is het de zwaarste taak aan boord, dus de kans op dit soort blessures is altijd aanwezig,” vervolgt Gerd-Jan Poortman. “Ik heb gelukkig tot nu toe alle etappes kunnen meevaren, inclusief het ronden van Kaap Hoorn, dus ik ben in feite al de wereld rond geweest. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik vind het vooral moeilijk om het team in de steek te laten. In Lissabon stap ik weer op en vaar ik de race uit. Timo is een harde werker en een prima vervanger. En Rokas is inmiddels zover opgeleid dat hij de rol van eerste voordekker op zich kan nemen.”

Timo Hagoort“Hoewel Timo Hagoort eigenlijk ons reserve-teamlid is voor de twee zeilers onder de dertig jaar, wilde ik iemand hebben die al eerder op de boot gezeild had,” zegt Bouwe Bekking. “En Timo heeft in de voorbereiding op de Volvo Ocean Race heel veel met ons gevaren, dus daarom is de keus op hem gevallen.”

“Ik werd vanmiddag gebeld door Team Brunel directeur Gideon Messink,” vertelt Timo Hagoort vanuit Nederland. “Toen hij vertelde dat ik mee mag varen naar Lissabon slaakte ik heel kort een kreet van vreugde en direct daarna vroeg ik wie er vervangen moest worden. Ik ken Gerd-Jan goed, heb heel veel van hem geleerd en had graag met hem de plas over gezeild. Sinds ik reserveteamlid werd is het team enorm gegroeid, dus ik weet niet precies welke rol ik zal krijgen. Ik blijf zo hard mogelijk werken en mijn kracht is dat ik multifunctioneel inzetbaar ben. Ik kan trimmen en op het voordek werken.”

 

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten