The Ocean Race

Tienpont met Nicholson en Van Niekerk naar Kaapstad

14:00

niekerk

Peter van Niekerk. (c) Thierry Martinez/AkzoNobel

Vlak voor de start van de tweede etappe van Lissabon naar Kaapstad sprak Zeilen met Simeon Tienpont, schipper van Team AkzoNobel. Op vrijdag werd na de havenrace in Lissabon bekendgemaakt dat Tienpont nieuwe bemanningsleden aan zijn team had toegevoegd. Oud Vestas-schipper Chris Nicholson en de Nederlander Peter van Niekerk brengen veel ervaring mee, ervaring die hard nodig is in het team. Naast de nieuwe aanwinsten is ook navigator Jules Salter teruggekeerd in het team.

Tienpont vertelt:

Etappe 1: Hoge ogen

Team AkzoNobel gooide hoge ogen tijdens de eerste etappe. Met een 8-koppige crew, drie weggelopen bemanningsleden en een bemanningslid van een concurrerend team was het een interessante samenstelling, maar toch ook een succesvolle. Lange tijd voer de blauwpaarse boot op een koersje podiumplaats, maar uiteindelijk moesten ze het met een vierde plek doen.

Etappe 2: Slordige start

Tijdens de start van de tweede etappe ging er een hoop niet goed. Team AkzoNobel kwam snelheid tekort en bij de downwind-run richting de oceaan werden ze op de hielen gezeten door Turn the Tide on Plastic. Al vrij snel werden ze voorbijgevaren en lagen ze in laatste positie. Maar de etappe is met 7000 kilometer lang en in 3 weken tijd kan er zeker een hoop gebeuren. Zo hebben ze al even op kop gelegen en liggen ze nu vrij gunstig in het veld.

Genieten?

Is er dan toch echt een einde gekomen aan de AkzoNobel-soap? Laten we het hopen, opdat we dan echt van de Volvo Ocean Race kunnen gaan genieten.

akzonobel

Duikboot of zeilboot? (c) Thierry Martinez/AkzoNobel

Tags: , Last modified: 20 mei 2021
Sluiten