The Ocean Race

Team Brunel verliest de leiding door grote vis

09:14

Door een aanvaring met een grote vis is Team Brunel zijn voorsprong kwijtgeraakt. Zo schrijft Onboard Reporter Stefan Coppers in het dagelijkse blog van Team Brunel. De Nederlandse boot zeilt nu op een vierde plek in de zesde Volvo Ocean Race-etappe. Schipper Bouwe Bekking en zijn mannen zeilden al meer dan een dag aan de leiding toen het incident zich voordeed.

Volvo Ocean Race 2014-15 - Leg 6 to Newport“We hoorden een doffe klap en zagen direct de snelheid teruglopen”, bericht verslaggever Stefan Coppers vanaf de boot. “Tevens lukte het haast niet meer om de boot op koers te houden. Na een korte inspectie bleek één van de twee roeren een grote vis gespietst te hebben. Met een reserve zeillat hebben we het beest van het roer afgeduwd. Helaas heeft de vis de aanvaring niet overleefd. Het roer en de boot waren niet beschadigd, zodat we zonder averij onze weg naar Newport konden vervolgen.”

De Volvo Ocean Race-vloot vaart nog steeds dicht bij elkaar. De zes teams bepalen hun koers nu vooral aan de hand van de enorme wolkenpartijen die op dit moment boven de Atlantische Oceaan hangen. Aan de randen zit meer wind dan het midden van een wolk. Door de aanvaring met de vis heeft Team Brunel ongeveer vijf mijl verloren ten opzichte van de concurrentie. De vloot wordt rond 6 mei in Newport verwacht.

 

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten