The Ocean Race

Pijnlijke In-Port Race voor voordekkers

21:57

Wardley

Het was een zware dag voor de voordekkers van de zeven teams die vandaag de tweede In-Port Race van deze editie voeren. De dag begon met rustig weer en een lekker windje met een schraal Portugees zonnetje. Dit veranderde snel door de verschillende kleine maar zware buien die de baan op de Taag teisterden.

Hard onderuit

Bij Gate 5 ging het mis met Antonio Ñeti, de voordekker van MAPFRE. Op de onderstaande video is te zien hoe hij onderuit wordt getrokken tijdens de manoeuvre rond de boei. Gelukkig horen we al snel, nadat hij bekeken is door de VOR-arts, dat het goed met hem gaat en dat hij gewoon verder kan.

Losliggende schoot

Ook bij Liz Wardley verliep de In-Port Race niet vlekkeloos. De voordekker van Turn the Tide on Plastic werd door een losliggende schoot met beide voeten snel en hard over het dek getrokken en viel daardoor bijna overboord.

Liz Wardley reageert met de schrik op haar gezicht: “Ik moest tijdens een gijp de J1 begeleiden. Er zat wat slack op de schoot. Deze greep mijn beide benen en sleurde me mee tegen de zeereling. Ik was echt bang dat ik mijn been zou breken.” Gelukkig kon Liz snel bevrijd worden door haar teamgenoot Henry Bomby en de OBR voor die dag, Sam Greenfield. Ze hield enkel blauwe plekken over aan het voorval.

Lissabon gaf echt alles

Schipper Dee Caffari is opgelucht, maar ook geschrokken. “Er waren fantastische momenten, rampzalige momenten, momenten van verwonding en ook momenten van paniek. Aan het einde kon ik zelfs de finish niet eens meer zien. Lissabon gaf echt alles.”

Zo zie je maar weer, de Volvo Ocean Race is niet voor watjes!

Lees verder: Team Brunel wint In-Port Race in Lissabon

Tekst: Marc Bosch

 

Tags: , Last modified: 20 mei 2021
Sluiten