Promo

‘s Werelds eerste handmarifoon met DSC én AIS

Maak kennis met de Icom IC-M94DE

18:34

ICM94DE

De Icom IC-M94DE is ‘s Werelds eerste handmarifoon met DSC en AIS in één. Valt hij in het water? Geen probleem, want de IC-M94DE blijft drijven.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Ooit was AIS voorbehouden aan boten met dure, ingebouwde transponders. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer inbouwmarifoons met AIS verkrijgbaar. Icom komt nu als eerste met een handheld marifoon, die ook is uitgerust met AIS en DSC.

Zo werkt de AIS-functie

In het plotterscherm kun je andere schepen in de buurt zien, waypoints uitzetten en de MOB-functie activeren. Vanuit dit scherm kun je targets selecteren, vaarinformatie opvragen en eventueel een tekstbericht sturen via DSC. Daarnaast kun je een target voorzien van een CPA (closest point of approach), om de kans op aanvaringen nog kleiner te maken.

Icom  IC-M94DE
Het plotterscherm van de IC-M94DE

Waterdicht en vindbaar

De kans dat een handheld marifoon zijn leven slijt in een droge kajuit is klein. Daarom is de IC-M94DE waterdicht. Maar dat is niet alles: als hij in het water valt blijft hij drijven, en begint te flitsen, zodat de marifoon of de persoon die hem vast heeft makkelijker te vinden is.

Voor meer informatie en verkooppunten, ga naar de website van distributeur Amcom.

Tags: , Last modified: 8 december 2022
Sluiten