The Ocean Race

De Koning op een IMOCA? Kikker in je bil!

07:30

18_089787 © Thierry Martinez / team AkzoNobel. DEN HAAG - THE NETHERLANDS . 28 June 2018. Volvo Ocean Race 2017-18. Visit of the King of The Netherlands .

Eind maart moet je een beetje op je hoede zijn voor alles wat je in de media leest. Wat is waar en wat is niet waar? De week in aanloop naar 1 april heeft altijd veel moois in petto en dit jaar was geen uitzondering. Afgelopen donderdag lanceerde Zeilen op Facebook het bericht dat Zijne Majesteit de Koning, Willem-Alexander in The Ocean Race stapt. Is het waar? Helaas niet!

Onze Koning, de watersporter

Koning Willem-Alexander aan het roer van het jacht De Groene Draeck tijdens Sail Amsterdam. (c) ANP Royal Image/Koen van Weel

Dat het bericht onwaar is, neemt niet weg dat onze Koning een fanatiek watersporter is. In Scheveningen stapte hij aan boord van Brunel en zeilde hij een stukje mee. Wie weet ziet hij het straks wel zitten om op de vliegende AC75 van DutchSail een paar rondjes te varen voor de Hollandse kust. Laten we in ieder geval hopen dat het Simeon Tienpont lukt om de campagne succesvol voort te zetten. En al zou de Koning het willen, zou het hem lukken om negen maanden vrij te krijgen?

Veel reacties

Zowel op onze site als op Facebook werden we overladen met reacties. De een vond het een hilarisch bericht , de ander vond het maar niks. Gelukkig konden de meeste lezers de humor wel waarderen en massaal werd het bericht gedeeld en geliket! Misschien sporen al die reacties de koning wel aan om zijn hobby echt wat grootser aan te pakken.

Verplichte gele antifouling, ook een grap?

Zie jij het al zitten, verplicht gele antifouling onder je mooie boot?

Op de redactie trapten we zelf nog bijna in een 1-aprilgrap van onze collega’s van de HISWA, de brancheorganisatie voor watersportbedrijven. Afgelopen vrijdag kwam een persbericht van de HISWA op de redactie binnen waarin bijzonder nieuws stond. Vanaf volgend jaar zouden de goedgekeurde antifoulingsystemen voor de pleziervaart nog maar in één kleur beschikbaar moeten zijn, namelijk geel! Zo zou handhaven gemakkelijker zijn. Zou jij bereid zijn om gele antifouling onder je boot te smeren?

Geen manoeuvreerproblemen meer?

3 roeren, foils en een mini-radar

Ook de Zweedse botenwerf Hallberg-Rassy kon het niet laten om een 1-aprilgrap online te zetten. De afgelopen jaren zien we bij nieuwe modellen een dubbel roer, wat hier en daar tot kritiek heeft geleid. Hallberg-Rassy heeft de oplossing: “Na het grote succes van Hallberg-Rassy’s dubbele roeren, is er nu een speciale editie in beperkte oplage met drie roeren beschikbaar. Deze editie kan elk jaar besteld worden, alleen op de eerste van april.”

Gaaf! Radar op je telefoon!

Mark Dawkins Marine kwam ook met een speciale primeur: radar op je telefoon! “Deze radar is beschikbaar voor alle telefoons en tablets, je hoeft alleen de app maar de downloaden en klaar is kees. Ze hebben een bereik van 1 mijl en een accuduur van 2 uur. Ze zijn ontworpen voor kleine wedstrijdbootjes en andere kleine boten. De radar past niet alleen in je zak, ze zijn ook nog eens kijk geprijsd; £159.99 inclusief btw en verzendkosten. De eerste exemplaren zijn vanaf maandag één dag beschikbaar voor de bovengenoemde prijs.”

De redactie was niet helemaal scherp meer na alle grappen toen het bericht binnenkwam dat de verenigingen De Maas en Muiden gingen fuseren. Ze waren al zo met elkaar bezig voor een Nederlands team in de America’s Cup, dat het bericht nog aannemelijk leek ook. Het heeft zelfs kort op onze site gestaan! Leuk hoor, al die grappen.
Ook dook bij onze Franse collega’s van Voile&Moteur deze foto op van de Bénéteau Seascape/First 27, met foils die wel heel erg lijken op de foils van de Bénéteau Figaro 3!

Foils op een First 27?!

 

 

Omslagfoto: Thierry Martinez/Team AkzoNobel

Tags: , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten