The Ocean Race

Averij voor Team Brunel

14:16

Maandagmiddag passeerde Team Brunel met MAPFRE in hun kielzog de beruchte Kaap Hoorn. Enkele uren na de ronding moest Team Brunel ongewild hun voet van het gaspedaal halen, toen hun J1 (fok) beschadigd raakte. Omdat Team Brunel geen gebruik meer kan maken van hun grootste fok, kon de Spaanse boot van schipper Iker Martínez het Nederlandse team weer inhalen.

March 30, 2013. Team Brunel leads the Volvo Ocean 65 fleet around Cape Horn.Op dit moment proberen de zeilers van Team Brunel het beschadigde voorzeil te maken. “Ik weet nog niet of het zeil gerepareerd kan worden,” zegt Team Brunel-directeur en Whitbread Round the World Race-zeiler Gideon Messink. “Nadat de J1 fok beschadigd raakte was het team genoodzaakt om aan de wind met de kleinere J2 fok te varen. Dit is de reden dat we iets langzamer varen dan de rest van de vloot.”

Team Brunel had in de nacht voor de ronding ook al enkele mijlen verloren toen enkele instrumenten uitvielen. “Wegens vochtprobleem viel het instrumentarium op de mast en in de kuip uit”, vervolgt Gideon Messink. “Nadat Jens Dolmer de computer die de instrumenten aanstuurt droog had gemaakt, werkte alles weer.”

Team Brunel vaart nu op een vierde plaats in de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race. Het Nederlandse team moet nog ruim 1600 mijl afleggen naar de Braziliaanse havenstad Itajaí, waar de eerste boten op 5 april de finish zullen passeren.

 

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten