17:04

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn hun olympische campagne vrijdag met wisselende resultaten begonnen.

© ANP

Het Nederlandse duo won vrijdag de eerste race in de 470-klasse, maar kwam in tweede niet verder dan de negende plaats.

Westerhof en Berkhout staan met tien punten op de vierde plaats in het klassement, achter duo’s uit Australië en Israël die beide negen punten hebben.

De Britse zeilsters Hannah Mills en Saskia Clark, die de tweede race wonnen, gaan aan de leiding met zeven punten. Mills en Clark veroverden in mei de wereldtitel in de 470-klasse, Westerhof en Berkhout hielden brons over aan het WK.

Costers

Bij de mannen kwamen Sven en Kalle Coster niet verder dan de negentiende plaats, op twee minuten en 22 seconden van de Italiaanse winnaars Gabrio Zandona en Pietro Zucchetti.

De broers zakten daardoor van de zesde naar de negende plek in het klassement met 32 punten. De Britten Luke Patience en Stuart Bithell gaan aan kop met zeven. Ook de mannen komen vrijdag nog een keer in actie in de 470-klasse.