Olympische Spelen

Pieter-Jan Postma: ‘Na baaldag sterk terug gevochten’

17:27

Na een dagje balen tijdens de rustdag toonde Pieter-Jan Postma zijn vechtersmentaliteit. Hij vocht zich terug in het klassement met twee tweede plaatsen. Lang bij deze prestaties stil staan wilde de Finnzeiler donderdagmiddag niet.

“Twee keer een tweede plaats is natuurlijk prima. Waarom ik niet blij kijk? Ik ben eigenlijk alweer bezig met morgen. Ik wil hier niet te lang bij stil staan. Dat heb ik gisteren tijdens de rustdag wel gedaan over wat dinsdag is gebeurd.”

De onderlijkstrekker van zijn grootzeil brak toen waardoor hij tijdens de race zijn zeil moest strijken en 20e werd. De daarop volgende race verloor hij punten door als 13e te finishen. “Dat was echt een baaldag. Vooral omdat het twee hele goede races hadden kunnen zijn. Ik heb wel even nodig gehad om deze teleurstelling te verwerken. Je moet het vooral niet wegstoppen. Natuurlijk mag materiaalpech nooit gebeuren.’’

‘’Ik heb in ieder geval vandaag de schade weer een beetje goed kunnen maken. De Olympische  Spelen duren gelukkig nog twee dagen. Het ging vandaag heel goed. Ik had prima starts. Ik heb in het kruisrak steeds voor de linkerkant gekozen. Vlaagje hier en vlaagje daar. Downwind was best lastig, omdat je veel buiten de boot moest zijn. Veel vlagen kijken. Al met al een mooie, stabiele dag. Ik moet morgen gewoon weer keihard werken en vooral niet gaan rekenen. Ik probeer nu even zoveel mogelijk te eten en drinken en wat fietsen.”

De lach op PJ’s gezicht is weer terug als het duel vandaag met Ben Ainslie ter sprake komt. ‘’Het waren mooie gevechten op het water.’’

Volgens Pieter-Jan wordt het lastig om de Deense klassementsleider te verslaan. Zijn eigen doel is nu een plek op het podium. (Tekst Eric van Staten)

Tags: , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten