Olympische Spelen

BRONS WESTERHOF EN BERKHOUT

14:34

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutLisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben in een spannende medal race de bronzen medaille veroverd in de 470-klasse. Ze finishten de laatste wedstrijd voor dubbele punten als zesde, een plaats achter de Franse boot. Hierdoor blijven ze Camille Lecointre en Mathilde Geron net voor in het klassement.

Het leek nog even mis te gaan toen de Nederlandse boot na de eerste bovenboei zesde lag en een straf kreeg van de jury. Na het strafrondje kozen Westerhof en Berkhout de juiste kant van het veld en ze kwamen dicht achter de Fransen door de gate. Op het tweede kruisrak kozen ze een andere kant dan de rest van het veld. maar ze kwamen niet dichter bij de Fransen. Westerhof en Berkhout rondden de bovenboei net voor Brazilië en wisten hun plaats vast te houden tot de finish.

Jo Aleh en Olivia Powrie die gedeeld eerste stonden met Hannah Mills en Saskia Clark , wonnen de medal race en pakten de gouden medaille voor Nieuw-Zeeland. De Britten pakten zilver, ze werden negende maar konden al bijna niet meer worden ingehaald.

 

Tags: , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten