Nederlandse wedstrijden

Ronde om Noord-Holland van start!

10:15

De Ronde om Noord-Holland is begonnen! Dit keer is dat extra leuk, want vorig jaar ging de editie niet door. Dit jaar dus wel, we hebben er zin in.

Wat het ook alweer is

YSY Ronde om Noord-Holland wordt al 25 jaar georganiseerd door Stichting YSY Ronde om Noord-Holland. Dat begon in ’96 als clubevent van vereniging YSY. Ondertussen is het een groot, landelijk zeilevenement waar ook internationaal mensen op afkomen.

Sinds 2019 is de start van de wedstrijd in de Batavia Haven in Lelystad. Hiervoor was dat in Muiden, maar wegens de groei van zogenoemd fonteinkruid in het Markermeer, week men uit naar een andere start. De route gaat van Lelystad naar IJmuiden, de thuishaven van YSY, en loopt via Enkhuizen en Kornwerd. Van zoet naar zout, dus.

Zo volg je de RNH

Op de website van de Ronde kun je live de boten volgen die meedoen. Er staat een kaartje, dus alle boten die hun AIS aan hebben staan zijn goed te volgen. Natuurlijk kun je ook naar locatie gaan om te kijken, dat is nog leuker.

Voor deelnemers

Alle deelnemers krijgen een fotowimpeltje. Gratis. Een cadeautje van de organisatie van de Ronde, tijdschrift Zeilen en Nationale Nederlanden. Hijs deze wimpel voor je van start gaat, want dan word je onderweg door een professionele fotograaf op de foto gezet! En dat wil je, want na de wedstrijd wordt van iedere foto een unieke Zeilen-cover gemaakt. De foto kun je naderhand gratis downloaden vanaf vaarfoto.nl. Maar let op: de foto wordt alleen gemaakt als je het wimpeltje gehesen hebt.

Geert Folkertsma schreef voor ons een artikel over de voorbereidingen voor de RNH. Dat lees je hier.

Tags: , Last modified: 28 juni 2021
Sluiten