Nieuws

Te weinig inschrijvingen voor Allianz Regatta 2024

'In 2025 komt de Allianz Regatta terug naar Almere'

09:45

De Allianz Regatta, die zou worden gezeild van 25 mei tot en met 2 juni, gaat niet door wegens te weinig inschrijvingen. Volgens de organisatie, bestaande uit onder andere het Watersportverbond en TIGsports, is het aantal inschrijvingen zo laag vanwege de overvolle evenementenkalender dit jaar. Vanwege de Olympische Spelen in Frankrijk deze zomer zijn er deze zomer meer evenementen in het buitenland.

Verhuisd

De Allianz Regatta maakt deel uit van de World Sailing wereldbekerwedstrijden en werd tot bijna 40 jaar met succes in Medemblik georganiseerd. Toen het ambitieniveau van de organisatoren hoger werd, werd ook een hogere financiële bijdrage van de gemeente verlangd. Dat kon of wilde de Gemeente Medemblik niet leveren. De gemeente Almere wilde het evenement echter graag overnemen en de Allianz Regatta werd onderdeel van watersportfestijn Dutch Water Week.

 

Heikel punt van zeilen op het Markermeer, vanuit Almere: fonteinkruid. In 2022 bleek dat inderdaad een probleem en diverse wedstrijdbanen werden naar een gebied noordelijker op het Markermeer verplaatst. Dat was erg ver weg van de evenementlocatie, waardoor ‘even een rondje trainen’ lastig werd.

‘Terug in 2025’

In 2023 kwamen voor een deel van de deelnemende olympische klassen al te weinig inschrijvingen binnen en nu, in 2024, zijn er in zijn geheel te weinig inschrijvingen om de wedstrijden door te laten gaan.  “De Allianz Regatta komt in 2025 weer terug naar Almere, Flevoland, in 2025,” schrijft de organisatie op haar website. Vooralsnog gaat de Dutch Water Week wel door. Het programma daarvoor is nog niet bekendgemaakt.

Omslagfoto (c) Sailing Energy

 

Tags: Last modified: 11 april 2024
Sluiten