Internationale wedstrijden

Welkom thuis Mark Slats!

14:56

(c) Riemer Witteveen

Mark Slats is terug op Nederlandse bodem! Zaterdagmiddag kwam hij aan in Scheveningen. Een uur later dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Slats bracht een heerlijk zonnetje met zich mee en vele fans wachtten hem op.

Heldenontvangst

(c) Riemer Witteveen

Dik 30 boten waren op het water om Slats binnen te halen. Vooral zeilboten, maar ook een aantal motorboten, ribs, maar ook een roeiboot, de KNRM en de Kustwacht waren uitgevaren om de Grote Vriendelijke Reus een warm welkom te heten. Zichtbaar genoot Slats. Hij zwaaide naar iedereen, lachte breeduit en keek zijn ogen uit.

(c) Riemer Witteveen

“Supertrots”

Eenmaal op de kade kreeg eerst zijn moeder een dikke knuffel. Daarna stond hij de pers en de vele belangstellenden te woord. “Nu ben ik hier weer. Het is heel bijzonder en heel gaaf. Er zijn nu pas twee boten aangekomen en er zijn nog drie op zee, van de 17, dat zegt wel wat. Ik ben ook supertrots dat we als Nederlanders gewoon aan de top hebben meegedaan in deze race. Ik heb het net niet gewonnen, maar ik ben wel heel dichtbij gekomen.” Ook gaf Slats het eerste exemplaar van het boek over zijn leven en avonturen Held op Zee geschreven door Micha Jacobs, aan Bruno Bruins, de Minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In 2022 nog een keer?

(c) Riemer Witteveen

Over drie jaar is er weer een Golden Globe Race. Of Slats nog een keer wil om te winnen van die Fransen? Slats: “Ik ga het zeker nog wel een keer doen ja. Ik weet niet of ik dit ga doen of de Vendée Globe of andere dingen. Maar ik ga in ieder geval zeker nog meer doen en zeker nog meer avonturen beleven de komende tijd.”

Sailing4Cancer

Nog steeds kan er gedoneerd worden aan het goede doel van Mark Slats, Sailing4Cancer. Het doel, 50.000 euro voor goedkopere medicijnen tegen kanker, is nog steeds niet gehaald, maar er is nog tijd. Doneren kan via deze website: https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer.

Omslagfoto: Riemer Witteveen

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten