Internationale wedstrijden

Mini-vloot in tweeën bij kaap Finisterre

16:20

De eerste mini’s rondden donderdagmiddag Kaap Finisterre en hebben de zeer gunstige noordoostenwind opgepikt. Intussen hebben de overige boten moeite om de kaap te ronden, geplaagd door lichte wind uit het westen in combinatie met zware zeegang.

Koplopers pakken de wind

Koploper Pierre Le Roy voer de afgelopen 24 uur elf knopen gemiddeld, terwijl de meeste tegenstanders ten noorden van het Iberische schiereiland niet boven de zes knopen uitkwamen. Le Roy en de andere drie boten aan kop hebben geluk: tot aan de finish van de eerste etappe op La Palma staat goed weer op de kaarten – daardoor zullen ze in de nacht van zondag op maandag al finishen.

Zwaar weer op komst

De rest van de vloot moet opschieten: morgen komt er een lagedrukgebied de golf van Biskaje binnenrollen met zuidwesters tussen de 30 en 40 knopen. Zie daar maar eens tegenop te boksen in een mini van 6,50m. Gaan ze het halen? Volg de zeilers via de tracker.

Franck Lauvay, die een zeer goede start had en op kop liep, verloor gisteren zijn mast en was onderweg met een noodzeil. Vanavond wordt hij op sleeptouw genomen door landgenoot een mini-veteraan Adrien Hardy.

 

Zo ziet een mini eruit in lichte wind en flinke zeegang:

https://www.instagram.com/p/CUevMQ2IDe3/

 

 

 

Tags: Last modified: 14 oktober 2021
Sluiten