Internationale wedstrijden

Knockdown: Mark Slats mogelijk een rib gebroken

22:59

(c) Christophe Favreau/PPL/GGR

UPDATE2: Gesprek met de organisatie (16-10-2018)


UPDATE1: Gereedschapskist kapot (16-10-2018)

Dat Mark Slats een taaie is, dat wisten we al. Nu blijkt hij ook nog eens sterker dan zijn eigen gereedschapskist. Dat blijkt uit het laatste berichtje van Slats:

15-10-2018 – BREAKING: Mark Slats is opnieuw platsgeslagen in de Zuidelijke Oceaan. Na een mooie dag zeilen sloeg Ohpen Maverick twee keer kort na elkaar plat. Dat heeft Slats zelf laten weten aan de organisatie van de Golden Globe Race, vandaag om 1600u UTC.

Gereedschapskist

(c) Klaas Wiersma

Slats werd geraakt door een gereedschapskist die door de kajuit vloog. Deze heeft hem zo geraakt dat hij mogelijk een rib heeft gebroken. De blessure zelf baart Slats geen zorgen. De plotselinge omslag van het weer heeft hem wel verrast.

30-35 knopen wind

(c) Riemer Witteveen

Vanochtend schreef Slats nog “Eindelijk lekker zeilen na 16 dagen”. De wind nam ineens fors toe na 30 tot 35 knopen wind en een zuidelijke swell (hevige golfbeweging) van 3 meter hoog beukte midscheeps tegen Ohpen Maverick. De organisatie houdt de situatie in de gaten en belt Slats morgen via de satelliettelefoon op voor een veiligheidsupdate.

Lees meer:

Omslagfoto: (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten