Golden Globe Race

Igor Zaretskiy gaat niet verder met de Golden Globe Race

21:15

Igor Zaretskiy gaat niet meer verder met de Golden Globe Race. Dat maakte de wedstrijdorganisatie onlangs bekend. Begin december 2018 was Zaretskiy naar de Chichester-klasse verplaatst, omdat hij in Albany Western Australia was gestopt om de romp van zijn boot Esmeralda te reinigen en reparaties te verrichten. Niet veel later keerde hij terug naar Moskou voor een gezondheidscontrole.

In 2010 kreeg de Russische zeiler een hartaanval na het winnen van de transatlantische Jester Challenge-race. Na een gezondheidscheck in Australië, werd aan Zaretskiy geadviseerd om terug te keren naar Rusland om te zien of verdere operaties noodzakelijk zijn.

Verschillende factoren spelen een rol

Eigenlijk zou de 68-jarige Russische schipper in november, zodra het weer beter is, verdergaan met de zeilrace. Hij neemt deel in de Chichester-klasse, dit is de klasse voor boten die één tussenstop maken. Maar helaas, vanwege verschillende factoren gaat Zaretskiy zijn avontuur over de Zuidelijk Oceaan, rond Kaap Hoorn en richting Les Sables d’Olonne niet hervatten.

2022…

Op dit moment zijn de voorbereidingen van de editie die in 2022 start in volle gang. Het lijkt erop dat de vloot groter zal zijn en beter voorbereid. Schippers die aan de vorige GGR hebben meegedaan denken er over na om zich ook in te schrijven voor de aankomende editie. Daarnaast is bekendgemaakt dat er een groter budget voor media is vrijgemaakt. Onder andere videoproducties gaan ervoor zorgen dat de fans thuis nog meer van de GGR-schippers te zien krijgen.

Omslagfoto: Christophe Favreau / GGR 2018

Tags: , , Last modified: 10 augustus 2022
Sluiten